
בעקבות בחירתן של שתי נשים בלבד למקומות ריאליים ברשימת הליכוד - מירי רגב וגילה גמליאל, ראש הממשלה בנימין נתניהו פועל לגייס אישה בולטת נוספת שתשוריין במקום ריאלי, 11 או 23.
בערוץ 10 דווח הערב (חמישי) כי נתניהו מנסה לגייס את ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג ואף מציע לה לכהן כשרת הרווחה בממשלה שיקים. נציין כי פיירברג ניהלה במשך למעלה מעשור את האגף לשירותים חברתיים בנתניה.
פיירברג כתבה בתחילת השבוע עמוד הפייסבוק שלה כי היא "לא עוזבת את העיר עבור אף אחד", אבל ההצעה עדיין בתוקף.
ב"ידיעות האחרונות" דווח הבוקר כי ראש הממשלה פנה גם לחברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס מ"ישראל ביתנו", אך היא העדיפה להישאר במפלגתו של אביגדור ליברמן, ממנו היא זוכה להערכה רבה. על פי הדיווח ליברמן שוקל ברצינות להציב אותה במקום השני ברשימה, מיד אחריו.
מי שלא אומרת נואש ומנסה לשפר את מעמדה ברשימת הליכוד היא סגנית שר התחבורה ציפי חוטובלי שהגישה היום ערעור רשמי בפני ועדת הבחירות של מפלגת הליכוד.
חוטובלי דורשת בעתירה לספור מחדש את הקולות או להודיע על תוצאות האמת, כלשונה, לפיהן היא במקום ה-20 ברשימה.
בנוסף דורשת חוטובלי לפסול את הקלפי בבית ג'אן, שבה היה יתרון מובהק לאבי דיכטר, שמקדים אותה בסך הכל ב-55 קולות. סגנית השר ציינה כי בכמה קלפיות לא נספרו לזכותה כמה עשרות קולות, בהן אשקלון, אופקים ונווה צוף. עוד היא ציינה כי בקלפי בראשון לציון הייתה ספירה עודפת של 21 קולות לטובת דיכטר.

