"מקומכם, יהודי צרפת, הוא איתנו. כולנו כואבים את אירוע הטרור בצרפת כי לא ניכנע לטרור ולאסלאם הקיצוני,אבל כשהקורבנות היהודים של הטרור נרצחו- לא היו ימי אבל לאומיים", הזכיר הרב בן דהן. "אני לא שוכח את משפחות סנדלר ומונסונגרו מטולוז, ואילן חלימי שנחטף ונרצח, שגם עבורם היה צריך לקיים ימי אבל לאומיים''.
סגן השר סיפר כי שוחח עם נציגי הקהילה היהודית שהלינו על כך שלא נקבעו ימי אבל אחרי הרצח בבית הספר בטולוז. ''כי באירוע בעיתון מדובר על פגיעה בחופש הביטוי שהוא ערך עולמי ובטולוז מדובר על הקהילה היהודית. אז המסר הוא שאסור לשתוק ולהכיל אירוע טרור בקהילה היהודית או בעיתון ידוע.
"כששותקים - הטרור יכה שוב. הבית היהודי של כל היהודים הוא בישראל בישראל ואני קורא לקהילה היהודית בצרפת לעלות ארצה, אנו נתמוך ונסייע. אני אסייע בזירוז הליך ההכרה בתעודת הסמיכה של הרבנים וגם פניתי לשר בנט בנושא התעודות המקצועיות הנוספות. אנחנו מחכים לכם".
לדבריו, מפלגת הבית היהודי הצליחה להיכנס לתחום שקפא על שמריו ולשנות את פניו. "למנות רבנים - כ-60 ציוניים, לפתוח את אזורי הרישום לנישואין, להתניע מהפכה בכשרות, למנות נשים במועצות הדתיות ועוד מהפכות רבות".

