ציפי לבני
ציפי לבניצילום: פלאש 90

בליכוד מגיבים בחריפות לדבריה של ח"כ ציפי לבני, שטענה כי ההזדמנות לסיים את מבצע "צוק איתן" בהצלחה הוחמצה משום שראש הממשלה נתניהו היסס וגמגם.

"ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ניהל את מבצע צוק איתן יחד עם שר הביטחון והרמטכ"ל בתקיפות, באחריות ובשיקול דעת מתוך ראייה כוללת אשר מטרתה להכות בחמאס ולשמור על חייהם וביטחונם של אזרחי ישראל וחיילי צה"ל כאחד. במהלך המבצע הנחית צה"ל על החמאס את המכה הקשה ביותר שספג מיום הקמתו", נאמר בהודעת הליכוד.

עוד הוסיפו אנשי הליכוד וקבעו כי "לבני לא מפספסת אף הזדמנות להפנות אצבע מאשימה כלפי ישראל ולהתייצב לצד אבו מאזן והרשות הפלסטינית. זו היא תמצית המדיניות הרופסת שממשיכה להזמין עוד לחץ על ישראל ללכת לויתורים ונסיגות".

נזכיר כי באירוע שבתרבות ביקרה לבני את נתניהו על מה שהגדירה כחולשה שגילה בגיוס העולם לצד ישראל בסיום מבצע ׳צוק איתן׳. "אני הייתי שם ואני יודעת", אמרה והוסיפה: "במהלך כל המבצע הייתה אפשרות, שאני קידמתי, לגייס את כל העולם כולו להתייצבות לצד ישראל, סביב העקרונות הבאים: פירוז עזה, קואליציה בינלאומית נגד חמאס, מניעת התחמשות של חאמס וחזרה לתהליך של מו"מ בתנאים שלנו. אבל ההזדמנות הזו פוספסה כי נתניהו גמגם והיסס. והתוצאה היא שהיום אנחנו מול מתקפה - החלטות באו״ם נגד ישראל והצטרפות פלסטינית לבית הדין הפלילי בהאג נגד צה״ל. ניתן היה למנוע את זה".

לבני הוסיפה וקבעה כי "נתניהו חלש, העולם לא מאמין לו ואבו מאזן מזהה את החולשה הזאת. ומנצל אותה נגד ישראל .אין סיבה שכולנו נשלם את המחיר. אנחנו, הרצוג ואני, נדע להחזיר את ישראל למצב שהעולם עומד לצדה מול הפלסטינים ומול הטרור".

עוד אמרה לבני כי ״אם נתניהו היה מקבל בצוק איתן את ההצעה שלי, העולם היה עכשיו תומך בפירוז והיינו באיזשהו מו"מ מדיני, אולי לא במצב שבו נפתר הסכסוך, אבל כן במצב שבו הפלסטינים לא היו מקבלים את מה שהם מקבלים היום ממדינות העולם באו״ם״.

לבני ציינה כי אבו מאזן מזהה את חולשת נתניהו בזירה הבינלאומית ולכן בוחר לנהל מולו את הקרב שם.