
בתאריך 29/4/15 ייצא לדרך מירוץ "הר לעמק" השביעי, מירוץ השליחים הייחודי, וכבר כמעט ואין מקומות פנויים.
"הר לעמק" הוא מירוץ שליחים איכותי, כזה שנותן מצד אחד חוויה ספורטיבית אישית ומהצד השני דורש גם שיתוף פעולה קבוצתי. במירוץ הייחודי, הרצים המשתתפים בו הם חלק מקבוצה אחת שכוללת בין 4-8 רצים שמתחלפים ביניהם.
אחד מאפיוניו הרבים של המירוץ וייחודיו על פני מירוצים אחרים הם הנופים עוצרי הנשימה והעובדה כי הריצה מתקיימת בשטחים פתוחים לאורך כ- 215 ק"מ, ביום ובלילה.
המרוץ מתחלק ל-24 מקטעים, כאשר כל אחד מהקבוצה רץ את החלק שלו שנע בין 5-12 ק"מ. המירוץ הייחודי מתחיל בתל חי שבגליל העליון, עובר דרך נופי הצפון היפים עד לקו הסיום ביישוב תמרת שבעמק יזרעאל.
השנה כאמור יתקיים המירוץ בפעם השביעית ברציפות כשלאור הביקוש הרב וההצלחה הרבה מהמירוץ בשנה שעברה, הוחלט גם השנה לפתוח שני מקצים נפרדים - יום ולילה, ובכך לאפשר לכ-8,500 הרצים לקחת חלק במירוץ המרתק.
ההרשמה אל מקצה היום הנקרא גם "מסלול השמש" הסתיימה בתוך 12 דקות בלבד מפתיחת ההרשמה אליה, ומארגני התחרות מסרו כי עוד כ-40 מקומות בלבד נותרו אל מקצה הלילה - "מסלול הירח".
בעוד שאל מסלול הירח יוזנקו ביום רביעי ה-29/4 הרצים בשעות הערב, אל מסלול השמש יוזנקו המתמודדים בבוקר יום חמישי ה-30/4. שני המקצים ייקחו חלק בטקס הסיום המסורתי של המירוץ שיתקיים בבוקר יום שישי ה-1/5.
אריק שלמון יו"ר עמותת "הר לעמק" אמר "אני שמח על הביקוש הגבוה למירוץ. בכל שנה אנו מנסים לענות על הדרישה ולאפשר לכמות רצים כמה שיותר גדולה להשתתף במירוץ, תוך שמירה על האווירה המשפחתית של המירוץ, ההנאה של הרצים והקפדה על בטיחותם לכל אורך הדרך".
לדברי שלמון לא רק הרצים לוקחים חלק במירוץ הייחודי, אליו מגיעים גם אנשים רבים המסייעים למשתתפים בו ליהנות מהחוויה.
כאמור, משתתפים רבים כבר הבטיחו את מקומם במירוץ הייחודי בו ייקחו חלק אנשים מכל רחבי הארץ: התנחלויות, קיבוצים, ערים ומושבים.
בדומה לשנה שעברה, גם השנה אפליקציית "הר לעמק" תהיה זמינה למשתתפים הרבים. האפליקציה מסייעת לרצים במדידת זמנים ומספקת להם עדכון של נתוני הקבוצה בזמן אמת כמו: קצב, זמן ריצה ודירוג. בנוסף, לאפליקציה תפקיד חשוב בשמירת בטיחות הרצים, בעזרתה הרץ יוכל להזעיק סיוע במידת הצורך ולאפשר לצוות המירוץ לאכן את מיקומו המדויק. לא רק זאת, אלא שהאפליקציה אף תעזור למשתתף לוודא שהוא נמצא על המסלול או לבדוק כיצד לחזור למסלול במקרה שסטה.
עמותת "הר לעמק" היא עמותה ללא מטרות רווח, כשמטרתה היא קידום ריצות ארוכות וחיבור אל הטבע ואיכות הסביבה. חברי העמותה המארגנת את המירוץ הם תושבי הישוב הקהילתי 'תמרת' שבלב עמק יזרעאל.
את מרוץ השליחים 'הר לעמק' יזמו חברי העמותה לאחר התנסות מוצלחת במרוצים דומים בארצות הברית.
בעמותה המארגנת את התחרות אמרו כי "מטרת הקבוצה היא להפעיל את מרוץ השליחים 'הר לעמק' בכל שנה, בליל הירח המלא הראשון שלאחר הפסח".