יוני שטבון
יוני שטבוןצילום: הדס פרוש, פלאש 90

חבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ יוני שטבון ממפלגת יחד, התייחס הערב (ראשון) לחוליית הדאע"ש שנלכדה הבוקר בצפון.

"יש כאן מלחמת תודעה, שהזירה האמתית שלה מתקיימת ברשתות החברתיות", אמר שטבון. הוא הוסיף כי ערביי ישראל, "כמו גם אירופאים מבולבלים, הם טרף פוטנציאלי לחוליות ההסברה והגיוס של דאע"ש ברשת. הטירוף הזה חייב להיעצר, זה יעד לאומי שלוחמי הסייבר מוכרחים להתכוונן אליו".

"מעבר למאבק הסייבר, זוהי שעת המבחן לנאמנותם של ערביי ישראל – האם הם לנו או לצרינו. שיכריעו. כך או כך, ישראל חזקה מכל איום כזה או אחר".

בצהריים הותר לפרסום כי במסגרת פעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, נעצרו במהלך החודשים האחרונים שבעה ערבים תושבי הגליל, לחקירה מורכבת לאחר שהיו מעורבים ופעילים בהקמת חוליית דאעש בישראל.

הם מואשמים על ידי פרקליטות מחוז חיפה בחברות ובפעילות בהתאחדות בלתי מותרת, תמיכה בארגון טרור ובניסיון מגע עם סוכן חוץ. הם נעצרו על ידי השב"כ במהלך החודשים נובמבר ודצמבר 2014.

הנאשמים הם עו"ד עדנאן עלא א-דין, בן 40 מנצרת, כרים אבו סאלח, בן 22 מסכנין, אחיו שריף-חאלד אבו סאלח, גם הוא בן 22 מסכנין, בן דודם, עלאא אבו סאלח, בן 28 מסכנין, חוסאם מריסאת, בן 30 מדיר חנא ומוחמד אבו סאלח ופאדי בשיר - שניהם בני 28 מסכנין. האחרון הוא בנו של מוחמד בשיר, ראש עיריית סכנין לשעבר.