
השר סילבן שלום בירך הבוקר (שני) על החלטת מועצת האיחוד האירופי לערער על קביעת בית הדין של האיחוד, שהחליט להוציא את ארגון החמאס מרשימת ארגוני הטרור.
שלום היה מי שיזם בעת כהונתו כשר חוץ את ההחלטה על הכנסת החמאס לרשימת ארגוני הטרור, כמו גם הכנסתו לרשימת ארגוני הטרור במדינות כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה ויפן,
כזכור, לפני כחודש החליט בית הדין של האיחוד האירופי לקבל את עתירת החמאס להוצאתו מרשימת ארגוני הטרור של האיחוד.
היום הודיעה מועצת הארגון כי הוחלט לערער על הפסיקה.
השר שלום הביע סיפוק על הודעת האיחוד ואמר, "אני מברך על ההחלטה לערער על הפסיקה, שאין אבסורדית ממנה".
"על האיחוד האירופי להיצמד לאותה החלטה אותה הובלתי בעבר ולאפשר הוצאת החמאס ארגוני הטרור רק אם ימלאו את שלושת התנאים ולפיהם הם יכירו בישראל, יתנערו מטרור וקבלת הסכמים קודמים שנחתמו בין ישראל לפלסטינים. הגיע הזמן שאירופה תפנים שארגוני הטרור באים כולם מאותו בית יוצר ואין כל הבדל בין החמאס, לדאע"ש ולאל קעידה", הוסיף שלום.