
הבוקר (רביעי) פרסם 'הצבא הסורי האלקטרוני' הודעה לפיה פרץ לחשבון הטוויטר של העיתון הצרפתי Le Monde.
ההודעה הראשונה שפורסמה כללה דיווח על המקרה. כעבור כמחצית השעה פורסמה הודעה שניה המסבירה את המניע לפריצה זו. לדבריהם "הצבא הסורי האלקטרוני מגנה את טרור בצרפת אבל ממשלת צרפת והלמונד תומכים את הטרור בסוריה".
44 דקות לאחר הודעה זו פורסמה הודעה רשמית בחשבון הטוויטר של Le Monde המודה כי חשבונה נפרץ וכי צוותי העיתון השיבו את השליטה בחשבון לידיהם.
פעילות זו הינה חלק מגל התקיפות המקוונות נגד אתרי אינטרנט צרפתיים, המכונה OpFrance, אשר החלה ביום ביצוע הפיגועים בפריז, 9 ינואר 2015.
פעולות אלה מתרחשות לצד פעילות נרחבת של 'הצבא הסורי האלקטרוני' במהלך השנים האחרונות נגד אויביה של סוריה, תוך שימת דגש על פריצה לחשבונות טוויטר של אמצעי תקשורת ובעיקר אלו הבריטיים, בכלל זה חשבונות הטוויטר של Wall Street Journal, אתר International Business Times, אתרי Telegraph, The Independent, Forbes, Time Out, PC World, The Evening Standard ורבים אחרים.
הכותב, ד"ר טל פבל, הוא עורך אתר Middleeasternet.com ומומחה לאיומי אינטרנט וסייבר במכללה האקדמית כנרת.