
מנסה להסביר. בשיחה עם ערוץ 7 התייחס הלילה (רביעי) יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט לצירוף המפתיע של כדורגלן העבר אלי אוחנה, לרשימת המפלגה לכנסת ה-20.
בנט מבהיר כי מאחורי המהלך עומד הצורך ההכרחי, כלשונו, להגדיל את מספר המנדטים של ''הבית היהודי'', כדי שתוכל להיות מפלגה משפיעה לאחר הבחירות.
"זה ערב מאושר עבורי", הוא אומר, "זכיתי להכיר את אלי אוחנה והסיפור שלו נגע בי. ילד שגדל במשפחה בעוני מרוד בירושלים אבל במקום לקטר גילה אומץ ופרנס בעצמו את משפחתו וב-10 אצבעותיו הצליח בכדורגל ובחיים. אוחנה הוא אחד שלא מתנצל".
השר בנט מתייחס גם לתמיכתו של אוחנה בגירוש תושבי גוש קטיף. "לגבי תמיכתו בהתנתקות אוחנה חשב בזמנו שזה היה מהלך נכון אבל התפכח מאז והוא נגד כל ויתור של חלק בארץ ישראל", מבהיר בנט.
יו"ר הבית היהודי ער לביקורת שנשמעת בעיקר בתוך המגזר הדתי-לאומי, בעקבות שריונו של אוחנה שדוחק אחורנית מועמדים טובים ואחרים כמו רונן שובל, דני דיין, יהודית שילת ואביחי בוארון. "אוחנה קרוב ליהדות. זה המבחן של המגזר - האם אנחנו אליטיסטים?
"הציונות הדתית אמרה תמיד שהיא פתוחה לכולם אבל לא נפתחה מספיק והשאלה היום היא כמה אנחנו יודעים לפתוח את האוהל", מדגיש בנט. "יש לנו היום שמונה מתנחלים במפלגה והשאלה האם באמת אנחנו יודעים לפתוח את הבית ואת הלב, להיפתח לשונה מאיתנו, לא רק כאמירה אלא גם למעשה.
"היה אפשר להביא עוד אדם מההתיישבות אבל המבחן לציונות הדתית הוא לפתוח את הלב ולצאת מאזור הנוחות שלנו. אם היינו מביאים עוד איש של התיישבות היינו נשאר קטנים", טוען שר הכלכלה.
בנט נשאל איזו תרומה יכול להביא אוחנה לעשייה הפרלמנטרית וענה כי "אוחנה הוא מנהיג. היה מאמן של קבוצה, יש לו כישורים... חבר כנסת זה לא רק עבודה פרלמנטארית. אוחנה גידל דורות של צעירים בכדורגל בלהט שלו עם יכולת לזהות כישורים ופוטנציאל'', פירט.
בנט מסרב להתייחס למצב שנוצר - מתמודדי ''הבית היהודי'' שנבחרו בפריימריז נדחקים אחורנית למקומות פחות ריאליים. "אנחנו צריכים להביא מנדטים", הוא קובע. ''הייתה תקופה לא קלה בחודש האחרון והדבר הכי חשוב עכשיו זה לדאוג שהבית היהודי תהיה מפלגה חזקה עם כמה שיותר מנדטים".
"אנחנו אוהבים את כל עם ישראל, גם את אלא שעושים קידוש ואחר כך רואים כדורגל. אני מקבל תגובות מדהימות מהציבור הכללי ומהציבור שלנו - חצי בעד וחצי מבקרים", הוא מודה. "לאלי יש לב ואהבה גדולה ליהדות".

