
מחבל ערבי תושב חברון הגיע הבוקר (ראשון) לחסם הנמצא סמוך למערת המכפלה.
הוא משך את תשומת לבם של לוחמי משמר הגבול שמוצבים בעמדה. לאחר חיפוש שערכו על גופו איתרו הלוחמים שני סכינים. הוא נעצר ונלקח לחקירה במשטרת מרחב חברון.
כמה שעות לאחר מכן, הגיע צעיר ערבי נוסף לחסם סמוך, ועורר אף הוא את חשדם של לוחמי משמר הגבול. בחיפוש על גופו ובכליו מצאו הלוחמים סכין המוחבאת בין חפציו. גם הוא נעצר והועבר לחקירה במשטרת חברון.
מעצרים אלו מצטרפים לשורה ארוכה של תפיסות ומעצרי חשודים אשר הגיעו לאזור מערת המכפלה בחברון וברשותם אמצעי לחימה. לפני כחודש, זיהו לוחמי מג"ב ערבי חשוד הנושא על גבו שק. משסרב להישמע להוראות הלוחמים הם ערכו על גופו ובכליו חיפוש. אז מצאו סכין, אפוד צבאי, שכפ"צ ומסכות פנים.
מספר ימים קודם לכן, באותה עמדה, עצרו הלוחמים ערבי שהגיע לכיוון מערת המכפלה כשברשותו סכין גדולה. הסכין נתפסה בכיס פנימי של המעיל אותו לבש החשוד. גם שני חשודים אלה נעצרו במקום.
מפקד פלוגה ו' של מג״ב באיו״ש, רפ"ק אמל גאנם, אמר כי תפיסות אלו הן רק חלק קטן מההצלחות המבצעיות הרבות הנרשמות על ידי לוחמי הפלוגה המאבטחים את מרחב מערת המכפלה. ״אנחנו אף פעם לא יכולים לדעת מה התכוונו לעשות אותם חשודים כשיצאו מביתם עם אמצעי לחימה למקום רגיש כמו מערת המכפלה. בנסיבות אלו עלינו להישאר דרוכים וערוכים לכל תרחיש ואיום״.
