הכניסה לבניין הקהילה בניס
הכניסה לבניין הקהילה בניסצילום: מוסי ואנונו

מוסלמי חמוש בסכין תקף אחר הצהריים (שלישי) שלושה שוטרים שאבטחו בניין מרכזי בקהילה היהודית בעיר ניס שבדרום צרפת.

התוקף נתפס, שניים מהחיילים נפצעו באורח קל ופונו לטיפול בבית החולים. במרכז עליו שמרו החיילים ממוקמים משרדים של ארגון יהודי ותחנת רדיו יהודית.

הרב יוסף יצחק פינסון, שליח חב"ד לעיר ניס אמר לערוץ 7 כי מדובר בבניין מרכזי של הקהילה, במרכז העיר. "בטוח שזה קשור לכל מה שקרה כאן בצרפת בזמן האחרון. כולם פה קצת מזועזעים. אנחנו סומכים על הקדוש ברוך הוא, שומר ישראל, ועל החיילים שעושים עבודה טובה והגנו בגופם על הקהילה".

צרפת כולה נמצאת בכוננות גבוהה מאז מתקפת הטרור במהלכה רצחו שלושה מחבלים איסלאמיים 20 בני אדם אדם, במערכת העיתון הסאטירי "שארלי הבדו" ובמרכול הכשר בפריז.

קרוב לעשרת אלפים שוטרים וחיילים מגנים על אתרים רגישים במדינה, כמו מתחמי קניות, בתי כנסת ותחנות מרכזיות.