
בית המשפט המחוזי מרכז גזר 3 שנות מאסר על בנימין ריכטר מחוות גלעד בגין קשירת קשר לפשע מתוך מניע גזענות, הצתה והשחתה מתוך מניע גזענות.
בנוסף נגזרו עליו 12 חודשי מאסר על תנאי ופיצוי למתלונן בסך 15,000 ש"ח.
ריכטר הורשע בהצתת כלי רכב בכפר פערתא יחד עם יהודה סביר ויהודה לנדסברג שעליהם נגזרו שנתיים וחצי מאסר בפועל.
על פי עובדות כתב האישום בחודש נובמבר אשתקד בשעות הלילה, בביתו של יהודה לנדסברג בחוות גלעד, קשרו לנדסברג וריכטר קשר לצאת באישון לילה לפעילות הצתה והריסה של רכוש השייך לתושבי הכפר הפלשתיני פרעתא הסמוך לחווה, וזאת ממניע של גזענות או עוינות כלפי הציבור.
טרם יציאתם, החליטו לנדסברג והנאשם להציע ליהודה סביר לחבור אליהם לפעילות. לפיכך, במסגרת הקשר ולשם קידומו, נגשו לנדסברג וריכטר לאוהל בו שהה סביר יחד עם מספר תושבי החווה, הציעו לו לחבור לפעילות והוא הסכים לכך.
השלושה הצטיידו בחומר דליק, גפרורים, כיסויי פנים, כפפות ותרסיסי צבע, והחליטו כי ירססו סמלי מגן דוד.
בסמוך לשעה 02:30 יצאו השלושה מהחווה לכיוון פרעתא , כיסו פניהם בכיסויי פנים ועטו כפפות. עם הגעתם לפאתי פרעתא, בחנו השלושה אפשרות להצית כלי רכב בבית הראשון אליו הגיעו אך כיוון שבית זה היה מוגן, התרחקו מהמקום והמשיכו לתור אחר כלי רכב אחר להצתה, תצפתו על האזור והבחינו בחצר בה חנו משאית מסוג וולבו ולידה מכונית מסוג מרצדס, שתיהן רכושו של בהג'ת סלמאן.
השלושה חילקו ביניהם תפקידים באופן שריכטר ירסס סמלי מגן דוד, סביר ישפוך חומר דליק על המשאית והמכונית ולנדסברג יצית את הבעירה באמצעות גפרורים וכך עשו.
מיד לאחר ביצוע המעשים האמורים, נמלטו השלושה מהמקום וחזרו אל החווה.
כתוצאה מההצתה נגרם נזק רב למשאית שהצריך תיקון בעלות כספית ניכרת ואילו מכונית המרצדס הושבתה.
הנאשם ביצע את המיוחס לו תוך שהוא מפר מעצר בית ביישובי אלון מורה או בחווה וכל תנועה בין הישובים היתה אמורה להיות בפיקוח אמו הערבה, ובמעשיו הפר הוראה חוקית.