
בשל מזג האוויר החורפי הצפוי להמשך גם בימים הקרובים, חברת החשמל פונה לציבור הדתי להשתמש בחשמל באופן מושכל סמוך לכניסת השבת ובצאת השבת.
בחברת החשמל אומרים, כי במזג אוויר חורפי וקר היקף השימוש במכשירי חשמל בכלל ובמכשירי חימום בפרט, גדל באופן משמעותי ובפרק זמן קצר יחסית.
במקומות בהם אין התאמה בין תשתית החשמל בבית לגודל ולהיקף מכשירי החשמל המופעלים בו-זמנית, עלולות להיגרם תקלות, הפרעות בקווים ונזקים לתשתיות החשמל, ובעקבות כך, גם עלולות להיגרם הפסקות חשמל.
לאור זאת מומלץ להסיט, ככל האפשר, את הפעלת המכשירים כמו מכונת כביסה, מייבש כביסה, תנור בישול ואפייה למועד מוקדם יותר ולא לחכות עד סמוך לכניסת השבת. חלוקת העומסים תוריד את שיאי הביקוש הנקודתיים.
כמו כן , במהלך השבת, יש להקפיד להימנע משימוש בו זמני של מכשירי חשמל רבים.
בחברת החשמל מזכירים, כי חשוב מאוד להקפיד על הבטיחות, לא לייבש כביסה על מכשירי חימום, לא להניח מכשירים פולטי חום (מטענים, מחשבים ניידים) על שמיכות או חומרים דליקים אחרים, להימנע מלהשאיר שמיכות חימום מופעלות במשך כל הלילה ובשום פנים ואופן לא להשתמש במכשירים פגומים. תנורי "ספיראלה" , באם הם מופעלים, חייבים להיות יציבים ובעלי רשת הגנה.
לאור מזג האוויר החורפי והעומס בביקושים לחשמל, פועלים צוותי חברת החשמל בכוננות מיוחדת הכוללת תגבור העובדים בשטח, על מנת לתת מענה מיידי ככל הניתן לתיקון תקלות ולגידול בביקושים.
חברת החשמל מאחלת לכל בית ישראל שבת שלום.
