
ח״כ יעקב ליצמן (יהדות התורה) הודיע הערב (חמישי) כי לא ישתתף בעימות הטלוויזיוני שאמור להתקיים בין ראשי המפלגות.
ליצמן הסביר כי אינו חפץ להעניק פרס ליו"ר ''יש עתיד'' יאיר לפיד. ״החלטתי לא ללכת לעימות הזה. אין עניין לתת הזדמנות ליאיר לפיד להמשיך בהסתה נגד החרדים כדרכו, כתחליף לדיון בכישלונו החרוץ בממשלה״.
ח״כ ליצמן טען כי ״השתתפות נציג ׳יהדות התורה׳ בעימות תגרום למר לפיד להסיט הדיון מהנושאים הבוערים שעל סדר היום בראשם המשבר הכלכלי במשמרת ׳יש עתיד׳ באוצר, כישלון לפיד בטיפול ביוקר המחיה ובעוני הגובר, הפערים החברתיים הקשים, סוגיות חוץ ובטחון, ומערכת הבריאות שבקריסה״.
הבוקר תקף ליצמן את הרצוג על היותו תומך בהחלת תחבורה ציבורית בשבת. "מדובר בהחלטה מיותרת המפרה בחומרה את הסטטוס קוו שהונהג מזה שנים רבות בענייני דת ומדינה לפיו תחבורה ציבורית אינה מופעלת בשבת", טען ח"כ ליצמן והוסיף כי "יש להצטער שמי שמבקש להתמודד על הנהגת המדינה אינו רואה לנכון לכבד את אחד מהעקרונות החשובים לעם ישראל כשמירת השבת".
"הוכח שמי שנתן את ידו לפגיעה בערכים המקודשים לעם היהודי במטרה לגריפת הון פוליטי סופו שנחל מפלה קשה", אמר.
