
בחינה של מרכז המידע למודיעין ולטרור מגלה כי רשימת העיתונאים שנהרגו במהלך הקרבות ב''צוק איתן'' אינה אלא רשימה מניפולטיבית ששימשה לניגוח והכפשת ישראל בעולם.
מרכז המידע מציין כי כשבוע לאחר תום מבצע "צוק איתן" פרסמה אגודת העיתונאים הפלסטינים רשימה של 17 הרוגים שניטען כי הם עיתונאים שנהרגו במהלך המבצע. הרשימה הופצה ע"י סוכנות הידיעות הפלסטינית ו'פא מטעמה של הלשכה הממשלתית של משרד ההסברה בעזה, הנשלטת ע"י חמאס.
במסגרת פרויקט בדיקת שמות ההרוגים הפלסטינים במבצע "צוק איתן" (שעדיין לא הסתיים) בדק מרכז המידע למודיעין ולטרור את רשימת 17 העיתונאים ומבדיקת הרשימה עולה כי כמחצית מהשמות המופיעים בה (שמונה) היו פעילים, שהשתייכו לחמאס ולג'יהאד האסלאמי או שהיו עיתונאים בשרות כלי תקשורת של חמאס.
עוד מציינים אנשי מרכז המידע כי אגודת העיתונאים הפלסטינים והשלוחה העזתית של משרד ההסברה ניסו להסתיר את זהותם הצבאית-טרוריסטית של המחבלים והציגו אותם כעיתונאים לכל דבר.
אנשי המרכז כותבים כי "בבדיקת שמותיהם של ה"עיתונאים" הללו ניתן היה להבחין בשלוש רמות של קשרים, שקיימו ה"עיתונאים" עם ארגוני הטרור (החמאס והג'יהאד האסלאמי בפלסטין): הרמה הגבוהה: שני פעילי טרור צבאיים, לובשי מדים ונושאי נשק, אשר מלאו משימות הסברה ביחידות הצבאיות של חמאס ושל הג'יהאד האסלאמי בפלסטין. 'אחד מהם אף הקליט צוואה לפני יציאתו לקרב שהופצה ע"י גדודי עז אלדין אלקסאם. הרמה הבינונית: פעילים של גדודי עז אלדין אלקסאם והג'יהאד האסלאמי בפלסטין שמילאו במקביל תפקידים עיתונאיים\תקשורתיים עבור כלי תקשורת המזוהים עם חמאס והג'יהאד האסלאמי בפלסטין ו/או עבור כלי תקשורת עזתיים מקומיים. הרמה הנמוכה: שני שמות שהופיעו ברשימה, הינם אנשי תקשורת אזרחיים, אשר לא היו פעילים צבאיים של ארגוני הטרור, אך עבדו בשרות ערוץ הטלויזיה אלאקצא של חמאס ועבור העיתון אלרסאלה של חמאס".
עוד נכתב בדו"ח מרכז המידע אודות מסקנות נוספות שעלו מהבדיקה: כשליש מהעיתונאים/אנשי תקשורת שהופיעו ברשימה נהרגו במהלך סיקור אירועים בשדה הקרב, במסגרת משימותיהם העיתונאיות. שאר העיתונאים (או לפחות רובם הגדול) נהרגו במהלך הקרבות ברצועה, בעת ששהו בבתיהם או נעו בדרכים, בנסיבות שאינן קשורות לעבודתם העיתונאית.
מותם נבע מעצם שהותם באזורים רווי אוכלוסין שבהם התקיימה לחימה בין צה"ל לבין ארגוני המחבלים אשר השתמשו באוכלוסיה האזרחית כבמגן אנושי.
עוד נאמר בדו"ח הבדיקה כי לפחות שני אנשי תקשורת המופיעים ברשימה לא נהרגו ע"י צה"ל. המדובר בצלם סוכנות AP ובמתורגמן שלו, שנהרגו במהלך הפסקת אש בעת סיקור פירוק נפלים ע"י אנשי חבלה של המשטרה הפלסטינית במקום בו לא שהו כוחות צה"ל ישראל. אנשי מרכז המידע מעירים כי "ייתכן ועיתונאים נוספים המופיעים ברשימה לא נהרגו ע"י צה"ל אך איננו יכולים להוכיח זאת".
חוקרי מרכז המידע קובעים כי ממצאי הבדיקה מצביעים על כך שרשימת העיתונאים שנהרגו היא רשימה מניפולטיבית הכורכת יחד עיתונאים אזרחים עם פעילי טרור המשמשים בתפקידי הסברה ותקשורת. רשימה זו כורכת כאלה שאכן סיקרו את הלחימה במסגרת תפקידם עם כאלה שנהרגו באקראי, שלא בהקשר לעיסוקם העיתונאי והרשימה כורכת כאלה שנהרגו ע"י צה"ל בשוגג עם כאלה שצה"ל לא היה מעורב כלל במותם.
כל זאת על מנת לתמוך בטענה השקרית שישראל הרגה במכוון מספר רב של עיתונאים ובכך ביצעה "פשעים" שעבורם דרשו הפלסטינים להעמיד לדין את ה"רוצחים" בבתי דין בינלאומיים".
עוד קובעים אנשי המרכז כי "המניפולציה ברשימת "העיתונאים" הינה חלק מטקטיקות של הטעיה והונאה שעשו הפלסטינים בהובלת חמאס ברשימות ההרוגים הפלסטינים במבצע "צוק איתן". סילוף האמת אודות ההרוגים הפלסטינים במבצע "צוק איתן" הפך איפא לנשק תודעתי המשמש את הפלסטינים במלחמה המדינית, התעמולתית והמשפטית שהם מנהלים נגד מדינת ישראל".

