
בראיון ליומן ערוץ 7 מתייחס יו"ר 'הבית היהודי', שר הכלכלה נפתלי בנט, לשורת סוגיות בהן המתקפה החריפה של השר ליברמן נגדו ונגד תכניתו המדינית, על מתקפת הליכוד נגד מפלגתו, על הביקורת המוטחת מכיוון מחנה בוז'י לבני לעבר ראש הממשלה באשר לסוגיית נאומו בקונגרס האמריקאי ועוד.
בראשית הדברים התבקש השר בנט להתייחס לדברי הביקור החריפים שהטיחו בו ראשי 'ישראל ביתנו' בהתייחסם 
עשרים שנה הוכיחו שהדרך גם של הליכוד וגם של ליברמן, דרך של תמיכה במדינה פלשתינית היא הדרך אווילית. התכנית שאני משרטט היא היחידה הריאלית
לתכניתו המדינית. כזכור השר ליברמן התבטא וקבע כי כאשר בנט מדבר על החלה מדורגת של הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון הוא משקר שכן גם הוא יודע מה תהיינה ההשלכות של מהלך שכזה על יחסי ישראל ארה"ב ואירופה. חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס, הממוקמת במקום השני ב'ישראל ביתנו', קבעה כי תכניתו המדינית של בנט אינה אלא 'אפרטהייד' ורעיון הזוי.
'הוכח - דרכו של ליברמן, דרך שתי המדינות היא הדרך האווילית'
בתגובה לדברים אומר בנט כי "עשרים שנה הוכיחו שהדרך גם של הליכוד וגם של ליברמן, דרך של תמיכה במדינה פלשתינית היא הדרך האווילית. התכנית שאני משרטט היא היחידה הריאלית במדינת ישראל והיא אומרת שנחיל את הריבונות באופן מדורג ביהודה ושומרון, גוש עציון, אריאל, עלי עפרה וכו'. אני מסכים שזה לא יקרה בין לילה. בשביל זה צריך הכשרת לבבות והרבה כוח פוליטי. אם נדבק בזה ויהיה לנו מספיק כוח פוליטי נוכל למשל לקדם את רעיון גוש עציון תחילה ולהתקדם הלאה, וכך להבקיע".
"זה ממש לא אפרטהייד, אלא הפוך מאפרטהייד", הוא אומר, ובהתייחסו לקביעת ליברמן ולפיה השר בנט משקר בהציגו את תכניתו המדינית המתעלמת מיחס העולם, אומר בנט כי אין בכוונתו לתקוף את ליברמן ברמה האישית. "התפיסה של ליברמן היא כפי שהוא אמר אותה במילותיו היא שהגבול צריך לעמוד על כביש 6. לגבי המעמד הבינלאומי, הגישה הוותרנית וגישת ההתנתקות ומסירת השטחים היא שהובילה להתדרדרות המעמד של ישראל. חטפנו את המרמרה, את גולדסטון ואת 'צוק איתן'.
"התפיסה שאם נהיה נחמדים העולם יכבד אותנו קרסה. העולם מכבד מדינות חזקות ובז למדינות ותרניות. נכון שטקטית אם אתה וותרן אתה מקבל סימפטיה של יום יומיים, אבל לטווח רחוק העולם שוכח את מה שהיה. ראה את 'צוק איתן'. הרי בעזה עשינו כל מה שהעולם רצה, חזרנו לקווי 67', גירשנו יהודים, הוצאנו את הצבא, העברנו לאבו מאזן את השטח היינו חושבים שהעולם ימחא לנו כף אבל העולם צייר אותנו כפשיסטים וכרוצחים. לכן דווקא הגישה שאומרת שהארץ שייכת לעם ישראל מזה כמעט 4000 שנה וצריך להחיל את הריבונות כמו ברמת הגולן וכמו בירושלים. גם אז פרס אמר לבגין שאם הוא יחיל ריבונות בגולן העולם יחרים אותנו, בגין החיל ריבונות ולא קרה שום דבר. גם פה צריך להגיד את זה ולעשות את זה".
'תקוות האויב לנצח אותנו היא שמובילה לטרור'
בנט נשאל אם כמי שחפץ לקבל לידי מפלגתו את המשרד לביטחון פנים אינו חושש שביום בו יובהר כי ישראל אינה מתקדמת לעבר מדינה פלשתינית הדבר יעורר גלי טרור מתוך ייאוש ערבי. "הטענה הכוזבת היא שהייאוש מוביל לטרור. האמת הפוכה. התקווה של האויב שלנו להשמיד אותנו היא שמובילה לטרור. הדרך היחידה שדורשת הרבה סבלנות להביא לשקט היא כשהם יתייאשו מלהשמיד אותנו. זו דרך קשה כי היא לא כרוכה בהסכמים אלא בלהיות הרבה יותר חזק, לא למסור סנטימטר של אדמה ואמונה בדרך שלנו, ואם זה ייקח מאה שנה זה ייקח מאה שנה", קובע בנט.
לדבריו המהלך אותו הוא מציע גם לא יעלה בדמים מרובים, תרתי משמע, כפי שתעלינה התכניות המדיניות האחרות. "זו גם הדרך הכי פחות יקרה. מה שעולה לנו בדמים זה כשמעבירים שטח לאויב ואז מתוך האזורים הללו הורגים בנו. מסרנו שטח ביו"ש לפלשתינים והם רצחו למעלה מאלף ישראלים.
הלכנו למאבק מול השמאל בנושא הגולן והאג'נדה הפוסט ציונית ובזמן שאנחנו נלחמים בשמאל הליכוד עוסק רק בנו, רק בלתקוף אותנו.
"מסרנו את עזה לפלשתינים וירו עלינו מאות אלפי טילים. השיטה הזו היא שגובה את המחיר הכי גבוה. כשאנחנו חזקים המחיר נמוך. ראה איך ביו"ש מאז 'חומת מגן' המצב נרגע. זה עדיין לא מושלם אבל כבר לא דומה למה שהיה כאן לפני 12 שנה. שם לא מוותרים, אנחנו חזקים ודואגים לסכל פעולות אויב. הדרך הארוכה היא הקצרה כאן".
'הליכוד הולך על הראש של הבית היהודי'
בהמשך הדברים נשאל השר בנט אודות עימות הקמפיינים בין הליכוד למפלגתו. זאת למרות ההבטחות הקודמות לפיהן לא יהיה ירי בתוך הנגמ"ש, כהגדרתו. בנט לא מתכחש לקיומו של המאבק ואומר כי "לצערי בשבועות האחרונים הליכוד הולך על הראש של הבית היהודי. במקום להביא קולות מכחלון ומ'יש עתיד' יש ירי בנגמ"ש. כשראש הממשלה הולך לעלי ומבקש להצביע לליכוד ולא לבית היהודי זו טעות ואני קורא לנתניהו שלא לעשות זאת".
כשנשאל בנט אם מפלגתו אינה נוקטת בדרך דומה כשהיא מדגישה בקמפיין הבחירות את הצורך במפלגת 'הבית יהודי' גדולה, הוא משיב בשלילה נחרצת. "בבחירות האחרונות הגענו להבנה על הפסקת תקיפות בגוש ובאמת לא דיברנו על מי הסכים למדינה פלשתינית, מי הקפיא בנייה, מי שחרר מחבלים. לא הלכנו למקומות האלה אלא הלכנו למאבק מול השמאל בנושא הגולן והאג'נדה הפוסט ציונית ובזמן שאנחנו נלחמים בשמאל הליכוד עוסק רק בנו, רק בלתקוף אותנו. פעם זה סרט שבו אני מוצג כילד שמשחק בטנקים כאילו שליזום את מבצע השמדת המנהרות זה משחק בטנקים, פעם זה אמירות מפורשות לא להצביע לבית היהודי. אני קורא לליכוד לחזור ולפעול להגדלת הגוש ולא להקטנת הבית היהודי. צריך לזכור שכל קול שעובר מהבית היהודי פשוט יוביל להריסת ישובים בחסות בג"ץ. מי ילחם בממשלה הבאה נגד הרס עמונה? מי ילחם נגד השלטת שלטון החוק על ההתיישבות ביהודה ושומרון? מי ימנע את מכירת משרד הדתות לש"ס? בקדנציה האחרונה רק הבית היהודי נאבק בשחרור מחבלים ובהקפאה. אם נהיה קטנים לא תהיה כתובת לכל זה".
"יש כאן דינאמיקה מדהימה שבה כולם ימניים. פתאום כולם מגיעים ליו"ש, ודקה אחרי הבחירות יש הקפאת בנייה, הסכמה למדינה פלשתינית, שחרורי מחבלים. מדברים ללא מפה כשמנסים להילחם בעודף הכוח של המשפטיזציה ודקה אחרי הבחירות יפנו אלינו כדי להילחם את המלחמה הזו אז תציידו אותנו בכוח לבצע את המלחמה הזו ובשביל זה אנחנו צריכים הרבה מנדטים".
'שגיתי במהלך של אלי אוחנה והמחיר בסקרים'
המהלך של אלי אוחנה. היה שגיאה שלי ואני אחראי לה. החזון היה נכון אבל הדרך, כמו בחלומו של הכוזרי, הייתה מוטעית. הדרך נתפסה כמהלך פופוליטסטי סלבי ולא זו הייתה הכוונה.
כשהוא ממשיך ומונה את פעילותה של מפלגתו בקדנציה הקודמת עולה ומתחדדת שאלת היעלמותם של המנדטים בסקרים האחרונים. לבנט ברורה הסיבה והיא כוללת גם את אחריותו שלו לפרשת אלי אוחנה. "יש פה את אפקט אוחנה. שגיתי שגיאה עם כל המהלך של אלי אוחנה. זו הייתה שגיאה שלי ואני אחראי לה. החזון היה נכון לפתיחת המפלגה אבל הדרך, כמו בחלומו של הכוזרי, הייתה מוטעית. הדרך נתפסה כמהלך פופוליטסטי סלבי ולא זו הייתה הכוונה. הכוונה הייתה לפתוח את המפלגה לציבור נוסף. בנוסף זה המתקפות כלפינו מהליכוד שמעבירות מאיתנו לליכוד וזה לא מגדיל את הגוש. למעשה כל הצבעה אלינו זה שני קולות, קול נתניהו לראשות ממשלה וקול שאומר שהבית היהודי יהיה שם ליד נתניהו כדי לדאוג שהוא לא יתקפל".
בנט נשאל אם לטעות שעשה במקרה אוחנה לא נוספה גם טעות נוספת והיא כשלא צירף את אלי ישי למפלגתו ובכך היה מונע את זליגת הקולות ל'יחד'. בנט אינו סבור כך ואומר כי הוא "מסתכל קדימה ואומר: אנחנו הולכים בדרך המרכזית של עמידה על ישראל ארץ ישראל ותורת ישראל. יש ביקורת מרבנים מכאן ומכאן, מהשמרנים ומהליברלים. ככה זה כשהולכים בדרך של הובלה ולקיחת אחריות. תמיד יהיו ביקורות אבל הציבור צריך לשאול בסופו של דבר מי ילחם בשביל העם התורה והארץ אחרי הבחירות, לא בכוח קטן של שלושה או ארבעה מנדטים. האם רוצים לשבת מאחור, בספסל האחורי של האוטובוס, כשמישהו אחר קובע את הדרך, או שאנחנו מקדימה עם יד חזקה מאוד על ההגה".
בהמשך השיחה עמו נשאל בנט מדוע אינו מאמין ללבני והרצוג שהביקורת שהם מטיחים בנתניהו סביב נאומו הצפוי 
כשהולך ראש מפלגת העבודה לחו"ל ומבקר את ראש ממשלת ישראל שכרגע נותן את כל מה שהוא יכול כדי למנוע את התגרענות איראן זה דבר שלא ייעשה. זה מוכיח חוסר ממלכתיות ואת חוסר ההתאמה להנהגה.
בקונגרס היא אכן עניינית ואולי מבטאת חשש מפגיעה בקשרים עם הבית הלבן ובכך אולי מתגלה חוסר אחריות של נתניהו עצמו.
"כשהולך ראש מפלגת העבודה לחו"ל ומבקר את ראש ממשלת ישראל שכרגע נותן את כל מה שהוא יכול כדי למנוע את התגרענות איראן זה דבר שלא ייעשה. זה מוכיח חוסר ממלכתיות ואת חוסר ההתאמה להנהגה. אפשר להתווכח בבית אבל כרגע זו ההחלטה וצריך לגבות אותו. זה לא משחק. אנחנו בדקה התשעים לפני סגירת הסכם רע מאוד שיכשיר את הגרעין האיראני וצריך לגבות אותו", אומר בנט ומוסיף כי על ישראל להביא את האמירה שלה בנושא האיראני לציבור האמריקאי כי "בהנהגת ארה"ב יש כעת תפיסה לא נכונה שאומרת שאפשר לתת להם צנטריפוגות והם לא באמת יפרצו לכיוון של פצצה גרעינית. אסור שנסתכל אחורה ונגיד שלא עשינו את כל מה שאפשר. אני מגבה את ראש הממשלה".
'התקשורת העלימה ואנחנו חשפנו את הפוסט ציונות שחדרה למפלגת העבודה'
עוד התייחס בנט גם לגילוי אודות פרופ' יוסי יונה, מועמד מפלגת העבודה, שהנו חבר מועצת 'בצלם' ולמעשה העמדות שהביע בעבר נראות כתואמות את עמדות 'בצלם' ואינן מפתיעות. "אין לי שום ביקורת על העמדות שלו. רק צריך שהציבור ידע את הדברים. מה שקרה זה שהתקשורת בחרה שלא לדווח על זה כשבמקביל הלכו וסיפרו על כל ציטוט של סמוטריץ' ושרה אליאש וניסו להכפיש את האנשים המצוינים האלה. לכן אמרנו שאם התקשורת לא עושה זאת אנחנו נספר מי האנשים הללו. חדרו למפלגת העבודה אנשים שאינם ציונים".
בסופה של השיחה מתבקש השר בנט להצטרף לפרויקט 'המילה הטובה' ולומר מילה טובה על חבר כנסת שאינו ממפלגתו. בנט בוחר בח"כ ניסים זאב מש"ס ואומר: "אני מכיר אותו כבר משנותיי כמנכ"ל יש"ע. הוא יהודי יקר אוהב ארץ ישראל ועם ישראל. איש עשייה שמדבר את אשר על ליבו. הוא מאוד יחסר לי. אני מאוד מיצר על כך שלא השכילו לשלב אותו ברשימה. זה אדם שכשהוא בש"ס אני יודע שש"ס תהיה יותר שומרת ארץ ישראל וכשהוא לא בש"ס אני הרבה יותר מודאג".

