
שר הביטחון, משה יעלון, התייחס הערב (ראשון) לדבריו של יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, שהודה כי ירד לשטח לקבל מידע מקציני צה"ל במהלך מבצע צוק איתן וכי בפעם הבאה הוא ינהג בצורה דומה.
בראיון לערוץ 2 תקף יעלון את בנט ואמר כי הוא משקר בכך שמודיע כי הוא זה שהביא את המידע על המנהרות לקבינט המדיני-ביטחוני, וכי מערכת הביטחון ידעה על המנהרות, "אני צולמתי במנהרה שהתגלתה על ידי חיילי צה"ל שחלקם נפצע במהלך גילויה".
"צר לי שקצינים לשעבר - ויותר חמור מכך, שרים בקבינט - מנסים תוך כדי מבצע לקושש מנדטים על בסיס הפצת מידע שקרי ומעוות, שאם אני נכנס לפרטיו אני חושף את דיוני הקבינט".
יעלון הבהיר כי מערכת הביטחון כולה וגם הדרג המדיני ידעו על המנהרות. "יש פה שקרים ושימוש מניפולטיבי במידע כדי לקושש מנדטים - אין לי הסבר אחר", הוסיף שר הביטחון.
מוקדם יותר טענו "גורמי ביטחון" כי "במהלך צוק איתן השר בנט ירד לשטח ללא אישור, התעלם מהוראות גורמי ביטחון, שוחח עם קצינים וחזר עם המידע לקבינט".
בנט מצידו התחייב כי גם בפעם הבאה, חלילה, יעשה זאת שוב למרות הביקורת. "העובדות פשוטות: עד ה30 ביוני שרי הקבינט לא ידעו על מנהרות התקיפה מעזה לישראל. באותו ערב, הצגתי לקבינט את הבעיה, וגם את התכנית להשמדת המנהרות. כל המערכת כולה (כולל שאר שרי הקבינט) התנגדה לביצוע המבצע, ובמשך 20 (!) ימים בעשרה מפגשי קבינט נלחמתי כדי שניכנס ונשמיד את המנהרות שמסכנות את תושבי עוטף עזה.
"רק ב18 ביולי, לאחר חדירת 13 מחבלים במחסום סופה 'נפל האסימון' ונכנסנו. שלושה שבועות מאוחר מדי. בינתיים נגרם נזק בנפש וברכוש ובמעמד ישראל בעולם.
"מאיפה ידעתי? אני גאון? נביא? לא", הוסיף יו"ר הבית היהודי. "פשוט ירדתי לשטח ואספתי מידע שלא קיבלנו בקבינט. אחריותי היא כלפיי תושבי עוטף עזה ואזרחי ישראל. לולא השמדנו את המנהרות היינו סופגים פיגוע אסטרטגי נוראי. עשרות חטופים, מאות הרוגים. לא אשתוק".
