בהיעדר טיעונים משכנעים לטובתו, השמאל מתמקד בשלילה של נתניהו. נתניהו ורעייתו שרה
בהיעדר טיעונים משכנעים לטובתו, השמאל מתמקד בשלילה של נתניהו. נתניהו ורעייתו שרהצילום: פלאש 90

אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, תוקפת בחריפות כלי תקשורת בישראל שפועלים נגדה רק כי היא ובעלה, ראש הממשלה בנימין נתניהו, נמצאים בצד הלא נכון של המפה הפוליטית, כלשונה.

"כל מי שעובד איתי יודע שהתקשורת מחכה לתת לו כבוד ואולי כסף בתמורה לכך שיגיד משהו שלילי עלי. כל מי שיש לו משהו רע להגיד עלי הוא פתאום פופולרי מאוד בתקשורת", אומרת נתניהו בראיון למוסף "מעריב-סופהשבוע" ו"ג'רוזלם פוסט" שיתפרסם מחר.

שרה נתניהו מסבירה מדוע אנשי תקשורת בכירים פועלים נגדה ונגד בעלה. "אני אישה חזקה מאוד, פסיכולוגית ורגשית. אדם רגיל, ממוצע, היה מתמוטט מזמן. העובדה שאני מודעת למוטיבציה של ההתקפות האלה עוזרת לי.

"אני נמצאת תחת מבטה של התקשורת מאז 1996. היינו זוג צעיר מהצד הלא נכון של המפה הפוליטית. נראים לא רע, משכילים, עם ילדים קטנים וחמודים. כמו שעיתונאי אמר לי פעם, 'אם היית מהשמאל, את, בדיוק כמו שאת, היית המלכה שלנו'".

לדבריה, התקשורת אינה משקפת את הלך הרוח האמיתי בציבור. "לא הייתי אומרת שהעולם כולו נגדי. יש את התקשורת, ויש את העם. אנשים ממש מעריכים מה שאני עושה. כשהלכתי לבית החולים לבקר חיילים בצוק איתן, או לבקר משפחות שכולות, האנשים שפגשתי תמיד אמרו לי אותו דבר: 'אל תשימי לב לתקשורת. אנחנו אוהבים אותך". 

שרה נתניהו דוחה את הטענות לפיהן היא מתערבת בעבודתו של ראש הממשלה. "אני לא משתתפת בישיבות ממשלה. בכנות, יש נשים ואפילו בעלים של חברי כנסת שמעורבים הרבה יותר ממני בעבודתם של בני הזוג שלהם. הוא לא מבקש את עצתי בענייני הממשלה, הביטחון או הכלכלה, שבכולם אני לא מבינה כלום.

"אבל אחרי הכל", היא מדגישה, "אני פסיכולוגית, והנאמנות שלי אליו לא מוטלת בספק. זאת גישה אליטיסטית ושוביניסטית שמאשימה את האישה, שאומרת שהכל חייב להיות באשמת האישה. זאת גישה סקסיסטית מאוד – ניסיון מכוון להשפיל את אשת ראש הממשלה בתפקידה הטבעי כשותפה שלו וכעזר כנגדו".