
סגן יו"ר המפלגה הרפובליקנית העולמית, עו"ד מרק צל, סבור כי הדברים הקשים שאמר אובמה לקראת נאומו של נתניהו מול שני בתי הקונגרס, מעידים על הלחץ של הבית הלבן.
בראיון לערוץ 7 אומר צל "אני חושב שהתגובות השליליות של הנשיא והבית הלבן לנאום של נתניהו, מעידות על החשיבות של הנאום הזה, אחרת הבית הלבן לא היה מגיב כך, הבית הלבן מפחד ממה שנתניהו יגיד, כי הוא יחשוף בנאום את הטיוח הגדול בהסכם עם איראן".
לדבריו, יש גורמים בארץ שיעשו הכל כדי להכפיש את נתניהו לקראת הנאום, "אפילו העיתונאי ג'פרי גולדברג מהמקורבים לאובמה אמר שלנתניהו יש קייס ורק כאן בארץ בגלל מערכת הבחירות, יש גורמים מסוימים שרוצים להפיל את נתניהו ועושים את הכל כולל שליחת נציגים שלהם לאייפק כדי לעשות דה-לגיטימציה לנתניהו בפני הקהל המדהים של 16 אלף אוהדי ישראל".
לדבריו, צירי הקונגרס שיחרימו את הנאום, הם מיעוט, "חלק ניכר מהם מגיעים ממחוזות שממילא לא אוהדים את ישראל, לכן קל להם להחרים את הנאום, אני חושב שזו טעות מצידם. לעומתם יש גם חברי קונגרס כולל סנטורים דמוקרטים שתומכים בנתניהו".
צל סבור שנתניהו יעשה היום שירות חשוב לעם ישראל, "כמו שלפני כמה שנים נתניהו חשף לקהילה הבינלאומית את האיום האיראני, כך היום הוא יחשוף את הטיוח של הבית הלבן להסכם הזה. לבית הלבן יש ממה לדאוג.
צריך אומץ רב לעמוד מול הבית הלבן, זה לא דבר פשוט, גם הנאום הזה לא עוזר לנתניהו כאן בישראל ואולי להפך, אבל אני מאמין שמה שנתניהו מנסה לעשות, הוא מאמין בזה וחושב שיש איום אמיתי ולכן אין לו ברירה צריך להגן על מדינת ישראל".