
שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, הבהיר הבוקר (חמישי) בראיון לגלי צה"ל, כי דבריו שעוררו סערה שלשום לא כוונו לעברו של השר נפתלי בנט.
"כשאמרתי 'מוקצה' לא התכוונתי לשר מסוים, אלא לתופעה של הדלפות פוליטיות מהקבינט", טען השר יעלון,
עם זאת, יעלון לא הסתיר את שאיפתו להמשיך ולכהן כשר הביטחון גם לאחר הקמת הממשלה הבאה. "תיק הביטחון מעולם לא היה מבחינתי ג'וב או סידור עבודה. קודם כל זו אחראיות גדולה, עבודה קשה ולא מדובר במשחק ילדים".
לדבריו, "זה לא עניין לסיסמאות ששמענו לצערי גם תוך כדי מבצע 'צוק איתן' ואחרי 'צוק איתן'. כולם יכולים לבוא ולשפוט את הביטחון היום".
ביום שלישי אמר יעלון בראיון לגלי צה"ל, כי "גם ראש הממשלה וגם אנוכי נאלצנו לצאת פומבית בביקורת על התנהלותם של חלק משרי הקבינט תוך כדי ניהול המבצע. מי שמנסה לעשות פוליטיקה ממלחמה מוקצה מבחינתי".
בבית היהודי לא נשארו חייבים, ובהודעת תגובה מטעם המפלגה נאמר, "לא נעשה פוליטיקה בזמן שראש הממשלה והשר בנט נמצאים בשליחות לאומית בארצות הברית, ואנו קוראים גם לשר הביטחון לנהוג כך. ההצבעות של שר הביטחון כדי למנוע את מבצע המנהרות מעידות בעד עצמן, אך למרות זאת ראוי שישמור על קור רוח".
