
חובב אנגלסמן, רכז פרויקט "יובלים" בהסתדרות הציונית העולמית, הותקף על ידי ערבי בליל פורים בשכונת ימין משה בירושלים.
לאחר קריאת המגילה בבית הכנסת הגדול בירושלים, צעד אנגלסמן יחד עם רעייתו בשכונת ימין משה. "אנחנו עוברים ב'גן המזרקה' שצמוד לשכונה השקטה כשלפתע מגיח מאחורינו ערבי גבוה וחסון, רעול פנים, ותוך כדי שהוא תופס לי בחולצה, הוא צועק 'את הפלאפון מהר!!!".
בעמוד הפייסבוק שלו תיאר אנגלסמן את שאירע. "חשבתי שהוא צוחק עליי, לא האמנתי שזה קורה לי. מאז היותי ילד, לא הייתי מסכים ש'ערסים', מכל סוג שהוא, ירגישו ויחשבו שהם יכולים לקבל כל מה שירצו בגלל שהם מפעילים כוח. זה גם קשור לזה שאני נכד לניצולי שואה וחייל מילואים פעיל".
אנגלסמן החל להיאבק עם הערבי ותגרה אלימה התפתחה ביניהם. "אני בעיקר מנסה להגן על עצמי ודואג שהוא לא ייקח מאיתנו שום דבר. הוא היה בטירוף של רצח בעיניים ואני מנסה לעכל מה קורה פה. במקביל אשתי צועקת שיפסיק ושאני אביא לו את מה שהוא מבקש".
"אני לא מוותר ואשתי מבינה שהמצב מדרדר ומיד בורחת להזעיק עזרה. שניה לפני שהגיעה העזרה אני רואה שהערבי מחזיק מברג בין האצבעות בידיים והבנתי שהמצב שלי מורכב מאוד (למפרע יתברר שכל הזמן הוא היכה אותי עם המברג וכל המעיל שלי מלא חתכים שרובם לא חדרו לגוף שלי)".

אשתו, אותה הוא מכנה "גיבורת הערב", הזעיקה כמה בני נוער. הערבי חשב שמדובר בשוטרים ונמלט. "בזכות זה שהעזרה הגיעה מהר יחסית לא נפצעתי קשה יותר. זה ברור לי", הדגיש.
"אני ואשתי הלכנו משם תוך כדי שאנחנו מזהירים אנשים לא להתקרב לגן החשוך ובו זמנית אני מזעיק את משטרת ישראל כדי שתתפוס את החשוד לפני שייעלם משם. את החשוד לא תפסו כמובן''.
אנגלסמן ממשיך לספר ומודה בדאגה כי "לא מספיק בטוח להסתובב ברחובות ישראל ובעיקר בירושלים וביהודה ושומרון. לכן, אם חיינו וחיי משפחתנו יקרים לנו, עלינו לעמוד בתוקף על כך שכוחות הביטחון ישמרו עלינו כי זו זכותנו הבסיסית כאזרחים במדינה ומסיבות שונות ומשונות זה לא ממש קורה''.
