ריבלין בכנס אלי הורביץ
ריבלין בכנס אלי הורביץצילום: יוסי זמיר

תשעה ימים לבחירות. בבית הנשיא נערכים לאפשרות של היעדר הכרעה ברורה בשאלה על מי יטיל ראובן ריבלין את מלאכת הרכבת הממשלה.

עמית סגל דיווח הערב (ראשון) בערוץ 2 כי הנשיא נפגש עם אנשי יחידה מסווגת ונשאל מה יעשה אם איש מהמועמדים לראשות הממשלה לא ישיג את מספר הממליצים שיבטיחו הקמת ממשלה, ובהנחה שראשי כמה מהמפלגות יתבצרו בשתיקתם.

ריבלין השיב כי יזמן לפגישה את שני המועמדים המובילים בנימין נתניהו ויצחק הרצוג, וינסה להקים ממשלת אחדות שתשנה את שיטת הממשל. לדבריו, אם לא ניתן להגיע להסכמה על סדר היום מבחינת שמאל-ימין ומדיני-חברתי, לפחות יוסכם על שיטה שתמנע מישראל "להפוך לאיטליה" ולהגיע לבחירות בכל שנה.

נציין כי בימים האחרונים שב ומדגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו כי אין בכוונתו להקים ממשלת אחדות. "לא תוקם ממשלת אחדות ביני ובין ציפי ובוז'י. זה לא יקרה, מפני שתהום אידיאולוגית עמוקה פעורה ביני לבינם".

נתניהו הסביר כי הפערים בינו לבין מפלגת העבודה נובעים מהעמדות המדיניות השונות. "אני בעד שמירה על ירושלים מאוחדת תחת ריבונות ישראלית, הם נגד. אני נגד ויתור על שטחי יהודה ושומרון, הם בעד".