אם הדבר היה תלוי בה גם אובמה היה על הכוונת של התובעת בנסודה. הנשיא אובמה
אם הדבר היה תלוי בה גם אובמה היה על הכוונת של התובעת בנסודה. הנשיא אובמהצילום: רויטרס

ההנהגה האיראנית רואה הזדמנות לחזק את ההשפעה האזורית של איראן במזרח התיכון, בפרט לאור ההערכה הרווחת בטהראן, כי ארה"ב מצויה בתהליך מתמשך של היחלשות ויציאה הדרגתית מהאזור.

מוחמד עלי ג'עפרי, מפקד משמרות המהפכה, אמר בשולי הישיבות מועצת המומחים, האחראית על בחירת המנהיג הרוחני של איראן, כי איראן מוסיפה להתחזק, והיא אינה חושש מאויביה מפני שהיא בחנה את כל התרחישים האפשריים וביכולתה לתת מענה להם, בין אם מדובר באיומים בפעולה צבאית או בסנקציות.

לדברי ג'עפרי, איראן חסמה את כל דרכי הפעולה של האויבים נגדה, וכיום ברשותה קשת רחבה של אפשרויות פעולה הרבה יותר מאשר בעבר. בהקשר זה הוא האשים את ארה"ב ובנות בריתה ביצירת דאעש במטרה לפגוע באיראן.

עוד ציין ג'עפרי, כי לא רק ב"פלסטין" ובלבנון מודים לאיראן על התמיכה והתפקיד האזורי שהיא ממלאת, אלא גם בסוריה ובעיראק, עימה היחסים נעשו קרובים מאוד. יש לציין, כי בעיראק שוהים כוחות גדולים של משמרות המהפכה והם מסייעים לצבא העיראקי במלחמה נגד דאעש.