
שנה אחר שנה אנחנו סוגרים מעגל וחוזרים על חמשת חומשי תורה שוב ושוב.
גם הרב אלחנן סמט ששומע את הפרשות, הכין שיעורים בהם רעיונות וחידושים על הפרשה שנקראה בשבת וכעת הוא מסיים להוציא לאור את הסדרה השלישית של שיחותיו.
הרב סמט ששימש כר"מ בישיבת ברכת משה במעלה אדומים הוציא כבר תחת ידו ספרי עיון על פרשיות השבוע – סדרה ראשונה וסדרה שניה, על פרקי אליהו, פרקי אלישע, תהילים ועל הי"ד החזקה לרמב"ם.
בכרך החדש, האוגד בתוכו את השיחות לספרים ויקרא, במדבר ודברים, מעמיק הרב סמט בכתובים שבפרשות השבוע - פרשה אחר פרשה, עורך השוואות של פסוקים ועובר נושא אחר נושא בתוך הפרשות.
כל פרשה מקבלת את מקומה באריכות ובפירוט רב ובתום קריאה של השיחה בסדרה השלישית (כמו גם בספריו בסדרות הקודמות) ניתן לצאת עם הבנה מעמיקה ורוחבית יותר.
כל פרשה מחולקת לפרקים ופסקאות והמקורות המצורפים נכתבו בעימוד אחר – מה שמיקל על הלימוד. עם זאת, כמדומני שאם העורכים היו מגדילים את הכתב הקטן למדי, זה היה משדרג את עיצובו של הספר.
