
פחות משעתיים לסגירת הקלפיות בבחירות לכנסת ה-20, גורמים במערת הפוליטית מעריכים כי קיים פער צמוד בין מפלגת הליכוד למחנה בוז'י-לבני.
בתוך כך, שיעור ההצבעה עמד בשעה 20:00 על 65.7%, זאת על פי נתונים שהתקבלו מכ- 9,000 קלפיות. הנתון המקביל לאותה שעה בבחירות לכנסת ה- 19, אשר התבסס על מדגם, עמד על 63.9%.
"המהפך בהישג יד, צאו להצביע", אמר הערב יו"ר מפלגת העבודה יצחק הרצוג בביקור במודיעין. "זהו קרב גורלי על עתיד המדינה. הפאניקה של נתניהו מביכה. מי שרוצה ראש ממשלה שדואג לאזרחים שלא מסית או מפלג חייב לקום, לצאת ולהצביע. שלא יתברר בלילה שקיבלנו ממשלה קיצונית של נתניהו ומרזל שתפרק את ישראל. יש עדיין זמן לקום ולהצביע".
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר כי אם הרכבת הממשלה תוטל עליו, הוא ירכיב ממשלה ממפלגות המחנה הלאומי.
לדבריו, "ממשלת שמאל תהיה תלויה ברשימה הערבית ותכנע לכל אורך הדרך. לא תקום ממשלת אחדות עם העבודה, אין דרך לגשר על הפערים בינינו".

