נתניהו בכותל: מעריך את ההחלטה לבחור בי

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע בצהריים (רביעי) לכותל המערבי בירושלים לאחר שניצח בבחירות לכנסת ה-20.

"כאן במקום הקדוש ביותר לעם היהודי אני נפעם מהמשמעות ההיסטורית של המקום הזה לעמנו, עם עתיק כבן 4,000 שנה, שחידש את חייו הלאומיים במולדתו ההיסטורית'', אמר נתניהו.

ראש הממשלה הודה כי הוא נרגש מול כובד האחריות שעם ישראל הטיל על כתפיו. "אני מעריך את ההחלטה של אזרחי ישראל לבחור בי ובחבריי כנגד כוחות גדולים. אני מבקש לומר שאעשה כל שביכולתי כדי לדאוג לרווחתם ולביטחונם של כל אזרחי ישראל, ובעזרת ה' נעשה ונצליח. תודה רבה לכם".

מספירת 99% מהקלפיות עולה כי מפלגת הליכוד זוכה ל-30 מנדטים בכנסת ה-20, והמחנה הציוני עם 24 מנדטים בלבד. הרשימה הערבית המשותפת עם 14 מנדטים, ''יש עתיד'' של יאיר לפיד מקבלת 11 מנדטים, מפלגת "כולנו" עם 10 מנדטים הבית היהודי עם שמונה מושבים.

מפלגת ש"ס עם שבעה מנדטים, יהדות התורה עם שישה מנדטים. "ישראל ביתנו" של ליברמן עם שישה מנדטים ומרצ עם ארבעה מנדטים. מפלגת יחד בראשות אלי ישי עדיין נמצאת מתחת לאחוז החסימה.

מפלגת "יחד" בראשותו של אלי ישי קיבלה מעט יותר מ-118,000 קולות - פער של 12,000 קולות מקו אחוז החסימה. עשרות אלפי פתקי הצבעה במעטפות הכפולות עדיין לא נספרו. ביממה הקרובה אמורים סופרי הקולות בוועדת הבחירות המרכזית להשלים את הספירה.