]]

כשהנכדה הקטנה ביקשה ( מראש כמובן..) אופניים חדשות עבור האפיקומן, החלטתי שמה שמתאים לילדים הקטנים יכול להיות גם טוב עבור שאר בני המשפחה.



החיפוש אחר מקומות מוסדרים בהם ניתן גם לדווש בנחת, גם לספר לבני המשפחה על אתרי הסביבה, לראות מעט מים זורמים, פריחה וכמובן מקום שבו אפשר גם לערוך פיקניק בסיומה של הדרך, הוביל אותנו, לשביל חדש, משולט היטב, העובר בין נופי עמק יזרעאל ממושב היוגב עד לחורשת הבונקרים.



תחילת המסלול בכניסה למושב היוגב שבעמק יזרעאל אל מול תל מגידו. מרחוק נראים הרי הגליל התחתון, במרחק נגיעה מרכסי הכרמל ובתווך בשקט ובהוד קדומים נח לו העמק.



נחנה, נלגום מעט מים אחרי 4 הקילומטרים שעברנו ותוך כדי לגימה נבחין במספר עצים הנטועים בצידי הדרך. זהו פרויקט חדש של הקק"ל להשלמת השביל כדי שתהפוך לדרך נוף



בימים אלו של תחילת האביב, שדות החיטה ניבטים וניצבים לכל אורך הדרך. 7.8 ק"מ (מדוד במד המרחק של האופניים) אורכו של כל המסלול, ויש גם תחנות בדרך. אחת מהן כדאי לעשות מיד כאשר חולפים על אפיקו של נחל הקישון (כן,ההוא מהזיהומים וגם מתיאורי התנ"ך הנפלאים). עיקול קטן בשביל ואנו מצידו האחר של הנחל. בימי החורף יש והוא עולה על גדותיו, בתקופת האביב הזרימה מתונה וניתן לחצותו בלא כל קושי.



נחנה, נלגום מעט מים אחרי 4 הקילומטרים שעברנו ותוך כדי לגימה נבחין במספר עצים הנטועים בצידי הדרך. זהו פרויקט חדש של הקק"ל להשלמת השביל כדי שתהפוך לדרך נוף. חוזרים לדווש. אם יש לכם מהלכים טובים (לא בקרב אנשי הציבור, באופניים) כדאי להוריד מהלך. זה החלק הטיפ-טיפה קשה יותר. חוצים (בזהירות) את כביש העמק וממשיכים עוד כק"מ עד לחורשת הבונקרים שבפאתי קיבוץ יפעת.



זו חורשה בה נבנו על ידי הצבא הבריטי 3 בונקרים כעין האנגרים מוסווים היטב על יד עצי האקליפטוס הענפים הצומחים שם. בחורשה שולחנות לפיקניק ואחרי שהורדנו כמה מאות קלוריות לא יזיק גם משהו להכניס לפה. למי שחפץ דווקא בארוחה מסודרת ובטעם ביתי שיסע עד לעפולה. שם על סוללה של פתיליות מתחממות מנות שבושלו בהרבה אהבה. מפרום, קציצות באפונה, עוף, בשר, הכל מוכן בטעם של בית והניקיון בוהק מכל פינה. ברקע מוסיקה של שנות השבעים, והמון כלים של פעם, בויטרינה. אפשר לשבת לאכול (המקום כשר בהשגחה) ואפשר לקחת הביתה מנות. אביבה מארחת גם בחיק הטבע ומי שלא אכל מפרום על ספסלי עץ ביער שיעשה זאת.



מי שחפץ בארוחה קלה, במיוחד אחרי הרכיבה או שאתם סתם בסביבה, מומלץ שייקח את השקשוקה במחבת. פשוט טעים. יש גם ארוחת טעימות המורכבת מקצת מכל דבר המתבשל לאיטו בסירים, ב- 45 ש"ח בלבד. עפולה בהחלט עלתה על מפת האוכל. 04-6424892



איך מגיעים?

נוסעים עד לצומת מגידו, פונים צפונה בכביש 66 עד לתחנת הדלק של היוגב. מחנים ומתחילים לדווש. את כלי הרכב השני (אם אין לכם כח לעשות את המסלול הלוך ושוב) מחנים בחורשת הבונקרים. המסלול משולט ומסומן בלבן. בעמק יזרעאל פועלות מספר חברות המשכירות אופניים וציוד למטיילים ומוציאות טיולי אופניים מודרכים. אחת מהן היא "אופק בשטח" של סיימון : 052-2662181, 04-9500915.