בין הרי הגליל המערבי , בין הסלעים ויערות העד הירוקים מסתתר לו "שביל נורמן", אחד השבילים ומסלולי הטיול היותר מרתקים שפותחו בשנים האחרונות.

נורמן, תושב כפר ורדים הסמוך ליער, חשב מזמן כיצד למשוך ילדים לחיק הטבע. הרעיון היה פשוט לכאורה. סיפורי ילדים, כאלו המפתחים את דמיונם של העוללים הקטנים והקשורים ליער ולסלע. לא הרחק מביתו, בפסגת הר מסולע וירוק נמצא הפתרון המיוחל. שביל ההולך בינות לסלעים ולעצי הקטלב ובו מסתתרות דמויות מעולם קסום שכולם גדלו עליו.



לאורך השביל סימונים בצבע צהוב, בגובה עיני הילדים , דבר המקל עליהם למצוא את הדרך. כדי לאפשר גם למבוגרים שיטוט, סומנו במקום גם שבילים בצבעי החברה להגנת הטבע.

בתחילת המסלול נמצא את הבית של מיץ פטל. קיר אבנים קטן, מעט ענפים שהוטו מן המסלול ואנו בביתה של שלגיה ולידה מנהרת שבעת הגמדים. במעלה ההר המסומן בציורי ורדים על הסלעים ובחיצים צהובים המובילים אל הפינות הסיפוריות מצוי ביתו של הקוסם מארץ עוץ. לביתו, על גג העולם עולים במדרגות אבן טבעיות.

במרום הסלע, חקוק שירו של יהודה עמיחי על העטלף "הו , הו , הו, משמיע את קולו ... ". בין הבית של מיץ פטל לבין מנהרת שבעת הגמדים גזע שכבלי מתכת כרוכים סביבו. זהו "ביתו של בן". גם על כיכר דיזנגוף לא פסחו כאן ואיך אפשר בלי שביל האוהבים. הנוף מכל עבר מרהיב. כולם ימצאו כאן רוגע ושלווה. צריך הרבה דמיון ו.. כמובן להכיר את הסיפורים המקוריים. מיהו מיץ פטל? ( הארנב- זוכרים?) מיהו בן? ואל תצאו לדרך בלי לדעת על עץ הקטלב הפזור לאורך השביל בכל פינה. גם על העץ הזה רבות האגדות ואל תעיזו לצאת לדרך עם הילדים או אם עצמכם בלי שקראתם לפחות אגדה אחת על הקטלב - קוטל האהבה. וכדי שהיא לא תקטל סללו בשביל את שביל האוהבים. קסם של טיול ואגדה.

אחרי כל מעשה האומנות בטבע, גם אמנות של אוכל.

בכפר הדרוזי סאג'ור (על כביש עכו – צפת) ממוקמת מסעדה כשרה למהדרין, שכולה על טהרת המאכלים הדרוזים המקוריים. משגיח הכשרות במסעדה מחליט מה יהיה בכל יום ולפי הנחיותיו בפיקוח של בעל ובעלת הבית מבשלים את המאכלים. המנות הראשונות סלטים שכולם על טהרת הטבע. הכול בשפע ובשיא הניקיון . בהמשך מוגשת מנת ביניים כקציצות כבש, שיפודים בשמן זית מפרי המקום ולסיום אורז החתן. למה? מה ? תגיעו למקום תשאלו ריאד והוא יסביר בשמחה וברוחב לב. אחרי שנים רבות ששירת בצבא קבע יש לו זמן ואורך רוח . יצירת אומנות של אוכל במחיר של כ-60 ₪ לסועד כולל הכול . צריך תיאום מוקדם כי הכול טרי. 050-7637130 איברהים ריאד. כי גם אוכל זו אומנות.

והיכן לנים?

אפשרויות רבות יש באזור. הפעם נמליץ על אחת מהן.

במושב נתיב השיירה, על שמה של שיירת יחיעם, 5 דקות מנהריה, פתח יעקב זהר את הצימר הראשון בגליל המערבי. לפני 14 שנים. כיום יש במקום תשעה צימרים. הכל על טהרת הכשרות . המקום נעים ביותר. בצל מטעי האבוקדו בנה יעקב ברכת שחיה לשימוש משפחתי, ואחרי ארוחת הבוקר העשירה אפשר לצאת לעוד יום של טיול בגליל. זאת נעשה בטיול הבא. טל. 0522612248

איך מגיעים?

לשביל נורמן-

נוסעים בכביש 854 המחבר בין כרמיאל, תפן ומעלות. למגיעים מכיוון מעלות , נוסעים עד לפניה לכפר ורדים. ממשיכים עוד 200 מטר. בצד הדרך חניה, לא מוסדרת אמנם אך רחבה דיה להכיל כמה כלי רכב. מצד מערב נבחין בשלט צהוב הנושא את השם שביל נורמן. למגיעים מכיוון כרמיאל, אחרי אזור התעשיה תפן יש מימין תחנת דלק. ממשיכים הלאה עוד חצי ק"מ ומשמאל החניה.

למסעדה בסאג'ור – נוסעים בכביש עכו – צפת ( 85) . למגיעים ממערב חולפים על פני הכניסה לכרמיאל נוסעים עד 2 ק"מ ופונים שמאלה לסאג'ור. מטלפנים לריאד והוא מסביר איך מגיעים. 050-7637130

לנתיב השיירה- נוסעים בכביש 70 בין צומת אחיהוד לשלומי. עוברים את כפר יאסיף ומעט אחרי כן מערבה, באתו הכביש נתיב השיירה .