מול נופיה של הכנרת, מול תכול המים שבתקופה זו של השנה מעלים הבל דק שהפכם לצבעי תכלת בהיר עד אפור, מתחת לסוכת גפנים שעכשיו בשיא הקיץ, היא מניבה פרי, אנחנו יושבים. קשה למדוד את הטמפרטורה מחוץ לסוכת הגפנים. בכל שעה, היא מטפסת בעוד מעלה או שתיים. מי שיגיע לכאן בשעות הבוקר או בשעת בין ערביים יוכל ליהנות מגן עדן של ממש. פירות קרירים שנשתמרו במי קרח, קנה סוכר מתוק ולעיס, כוס גלידת פיג'ואה ממטעמי הבוסתן (כך מקבלים את פני הבאים) ובעיקר לשמוע, לראות ולראות פירות ועצים שכנראה היו רק בגן עדן ועכשיו שוחזרו מחדש. תוסיפו לכל אלו את סיפורו של בעל מקום שישי לישנסקי (כן, השם לא מטעה אתכם. מדובר בנכד של יוסף לישנסקי איש מחתרת ני"לי שהוצא להורג בדמשק לאחר שהשלטונות התורכיים גילו את פעילותם של לוחמי המחתרת כנגדם). מסקרן? גם אנחנו הסתקרנו ועלינו צפונה.
לא הרחק מבית הכנסת העתיק של כפר נחום, בכביש העוקף את הכנרת (כביש 87), במקום שהיה עד לפני מספר שנים אדמת בור שלא ניתן היה לעבד אותה בשל תנאי הקרקע הקשים החליטו בני משפחת לישנסקי תושבי אלמגור הסמוכה לעשות מעשה. עשרות סוגי עצי פרי הובאו לכאן מכל קצווי תבל והתוצאה לא איחרה לבוא. בוסתן פורח המדיף ריחות טובים מגלגל תחתיו סיפורים עסיסיים (כמו הפירות) ואפשר אפילו לקנח בסעודה כשרה פרי ידיו (תרתי משמע) של השף שישי (שמעון).
אחרי תצפית לעבר אגם הכנרת, אנו יוצאים למסע בין 150 מינים שונים של עצי פרי מיוחדים מכל רחבי העולם, וביניהם: תפוח מים, פיטאיה, תות פקיסטני ותפוז הקופים, זאת בצד פירות מוכרים קצת יותר כמו אננס, פטל, פסיפלורה וליצ'י. בעל הגן, יוסי לישנסקי, (אביו של שמעון) מדריך את הקבוצות שמגיעות למקום בינות לעצי הפרי הלא מוכרים. במהלך הסיור אפשר לקטוף מתנובת העצים ולטעום מהפירות הלא מוכרים. באמצע הבוסתן אבן שהייתה למעשה המצבה הראשונה שהוקמה לזכרו של הסבא בראשון לציון. את האבן העבירו לכאן אחרי שלישנסקי הי"ד נטמן בהר הרצל. את סיפורה של המשפחה עטורת המופת הזו, תשמעו במקום. לא הרחק מהאבן,מבשילות בימים אלו בננות. אבל אם תגיעו למקום לא תכירום כלל ועיקר. צבעם של הבננות הללו כחול. את סיפורם נשאיר לשישי.בסוף הסיור זוכים לטעום גם גלידות ומיצים טבעיים, המופקים מיבול העצים שבגן ומיוצרים על ידי בני משפחת לשינסקי בעצמם. "בוסתן לבונה", מושב אלמגור. מחיר הסיור 40 שקל לאדם, בתיאום מראש 052-5385757.
משם נעשה דרכנו לעוד פינה מנבכי ההיסטוריה.לאחר כשמונה עשורים בבעלות פרטית, לחופיה הירוקים של הכנרת,במושבה הוותיקה מגדל, ניצבת לה הווילה של הלורד מלצ'ט ומגוללת את סיפור ההתיישבות היהודית בגליל. הווילה נבנתה בשלהי שנות העשרים של המאה הקודמת ע"י סר אלפרד מונד, שלימים הפך ללורד מלצ'ט. ווילה מלצ'ט, טומנת בחובה את סיפור ההתיישבות העתיק עוד מראשית שנות ההתיישבות בגליל.
להעצמת החוויה תורמים הפריטים ההיסטוריים מבית משפחת מונד המעטרים את חדרי הווילה והסמל המשפחתי שמוצג בכניסה לבניין. מחיר הסיור כולל ההרצאה על משפחת מונד הינו 25 שקלים לאדם. את הסיורים באחוזה יש לתאם מראש 04-6716205, הסיור מותנה בכמות מינימום של שמונה משתתפים.
ולקינוח, בשבוע הבא, יחול ט"ו באב. במועצה האזורית מרום הגליל שבשנה שעברה הייתה נתונה 33 יום למתקפת קטיושות מקיימים בשבוע הבא 3 ימי פסטיבל בין הכרמים. פרטים :04-6919807.
