על הדרך לחוות תבליניםקובי פינקלר
הפריחה והתבלין מורגש ב"דרך ארץ" מכל עבר. פרחי בר צבעוניים בשבילים מסודרים, מסלול טיול והרבה תבלינים. בלב השטחים הירוקים של אזור בית שמש ליד שמורת טבע וכפר עתיק הוקמה החווה החקלאית "דרך ארץ" שכל מטרתה הנחלת התבלינים, מקור שמם ומהותם. כל זאת לצד מסעדה מיוחדת שמטעמיה מטוב המקום. אליה נגיע עוד מעט. נכיר תחילה את המקום. מאתר פסולת אזורי הפך המקום (מבנה ובצמוד לו חוות תבלינים וצמחי מרפא שונים) לחלום, פרי חזונם של עופר והילה. החווה מוקפת בנוף טבעי שכולו עצי חורש, טרסות אבן, צמחי ופרחי בר.

 דרך ארץ במושב מחסיה

סיור בחווה והדגמת מיצוי והפקה של שמנים ארומטיים הוא חווי  מעניינת.  יוסי ספיר גימלאי של הקק"ל ומומחה אדיר בצומח בארץ ובעולם מסביר את שמות הצמחים תוך כדי כך שאחד מבני המשפחה מדגים בפני המבקרים במקום הדגמת הפקת שמנים. הסיור בחממה כולל  הכרות עם מגוון עשיר של צמחים מרחבי העולם ומהארץ, כאשר מהצמחים בחממה מפיקים תוך כדי הדגמה, שמנים ארומטיים. הסיור המודרך  בחממה הינו בשעות  בשעות  10.00 , 12:00 בימי שישי והסיורים לכל המשפחה. אם רוצים סיור נפלא לחיק הטבע העוטף את החווה צריך תיאום מראש. ואחרי הסיור צריך גם לטעום ולהבין מהו אוכל בריאות מן הטבע ("כמעט כולו מן הטבע" אומר בצניעות עפר בעל המקום ביושר).

אוכלים בחווה  בתוך מבנה או בחוץ על כורסאות נוחות, בתוך האוויר הצלול. אוכל כשר, בהשגחת הרבנות, חלבי, ארוחת בוקר ישראלית, המורכבת ממיני כריכים מלאים כל טוב, שקשוקות ושאר מטעמים. הכניסה  לחווה דרך מושב מחסיה ויש שילוט. סגור בפסח ובשבת. עפר -  052-6845557/8/9

טל טלה בבאר יעקב

מתי שילבתם לאחרונה ארוחה טובה ומיוחדת מהטבע, יחד עם ביקור במחלבה ובדיר העזים והצאן? בטוח שהתשובה - מזמן שלא. אז עכשיו יש פתרון.באזור המרכז, בבאר יעקב במחלבת טל.  נחזור אחורה. בקפה ב"טל טלה" במתחם של משק בלומנטל בשכונת נווה דורון  שבבאר  יעקב. הבראנץ' עשיר והוא כולל  מגוון של סלטים, דגים, מזנון חם, ממרחים, רטבים, מזנון גבינות המחלבה הביתית ומזנון קינוחים. הבראנץ' הוא בסגנון של מזנון פתוח ומתקיים  מדי  יום בין השעות 8 לשלוש אחר הצהרים. עלות הבראנץ':69 ₪.לאחר הבראנץ' ניתן לבקר במשק הצאן והעיזים. הילדים יכולים  ליהנות, ללטף, לצפות בחליבה ולשחק עם הכבשים  והצאן.(סיור חפשי אינו כרוך בתשלום). סיור מודרך בין כשלוש שעות הכולל הפעלות לילדים ולמבוגרים ניתן במקום תמורת 35 ₪. הביקור הוא בתיאום מראש.

לאחר ארוחת הבוקר ניתן לבקר במחלבת טל – מחלבת בוטיק איכותית הנמצאת במשק ומייצרת מגוון  רחב של מוצרי גורמה מחלב עיזים וכבשים הכוללים בין היתר:חלב שתייה, גבינות לבנות, יוגורטים, גבינות קשות בסגנון צרפתי ועוד.

משק בלומנטל נוסד בשנת 1952 ע"י ישראל ומרים בלומנטל.בתחילה התפרנס המשק מגידול פירות,מלול תרנגולות ומפרדס.בתחילת שנות ה – 80 נוצרה הזדמנות ויחד עם החתן אברהם רכש המשק עדר קטן של 40 כבשים.העדר צמח וגדל והמשק הוסב למשק צאן המתבסס  בעיקר על עיזים למטרות חלב.המשק  נמצא תחת פיקוח של השירותים הוטרינריים  במשרד  החקלאות ובעל רישיון  משרד  הבריאות.08-9228516

איך מגיעים?

לדרך ארץ - נוסעים בכביש עוקף בית שמש עד למושב מחסיה. פונים לכיוון המושב ושם לפי השלט המסודר נוסעים כברת דרך בתוך שביל עפר עד לכניסה. חניה מסודרת במקום.

לטל טלה - נוסעים עד למועצה המקומית באר יעקב. ממשיכים ישר לכיוון רמלה. אחרי 200 מטר יש שליט לטל טלה. נכנסים לשכונת נווה דורון ברחוב  ז'בוטינסקי עד למתחם.