הדרך מירושלים לבית לחם קצרה. מרחק של 300 מטרים מפריד בין מעלה הדרך בשכונת גילה לבין מקום קבורתה של רחל אמנו בפאתי בית לחם. המציאות באזור השתנתה. אחרי שנים רבות של קשיים בהגעה למתחם הקבר ניתן כיום להגיע בתוך דקה למתחם. נוסעים כברת דרך קצרה מאחורי חומת בטון גבוהה עד לפתח המתחם. אבל אל תחפשו את את כיפת המבנה הכל כך מוכרת מאיורי המאה הקודמת, אותה כיפה שהוסיף משה מונטיפיורי למבנה. את הכיפה ועץ האלון סביב לה, כמעט ולא ניתן לראות. כך או אחרת בערב הימים בהם לפי המסורת מתה רחל בי"א בחשון הלכנו אל המקום עליו מתואר בספר בראשית "וַתָּמָת רָחֵל וַתִּקָּבֵר בְּדֶרֶךְ אֶפְרָתָה הִוא בֵּית לָחֶם. וַיַּצֵּב יַעֲקֹב מַצֵּבָה עַל קְבֻרָתָהּ הִוא מַצֶּבֶת קְבֻרַת רָחֵל עַד הַיּוֹם". ובבראשית מ"ח: "וַאֲנִי בְּבֹאִי מִפַּדָּן, מֵתָה עָלַי רָחֵל בְּאֶרֶץ כְּנַעַן בַּדֶּרֶךְ, בְּעוֹד כִּבְרַת-אֶרֶץ, לָבֹא אֶפְרָתָה; וָאֶקְבְּרֶהָ שָּׁם בְּדֶרֶךְ אֶפְרָת, הִוא בֵּית לָחֶם."

דקה של נסיעה אמרנו ואנו בפתח המתחם. חונים ברחבה( יש מקום לכ-50 מכוניות פרטיות בין השעות 9-17) ויורדים למבנה. גאולתו של המקום לא היתה פשוטה כלל ועיקר.לפי העדויות הגיעו הרב  מנחם פורוש וח"כ דאז חנן פורת ליצחק רבין ז"ל  בערב חתימת הסכם אוסלו עד היום, כך מספרים, מהדהדת בבין קראיתו של הרב פרוש לרבין "מאמא רוחל, מאמא רוחל" וכשדמעות בעיניו הוא מבקש מרבין להוסיף את המתחם לריבונות  ישראלית. הרב  מנחם פרוש שיחזר את אותו האירוע "תמיד התפללנו במקום, וידענו שהבכיות בקבר רחל אמנו מסוגלות לישועות ולגאולה. לאחר מלחמת ששת הימים, כשזכינו בחסדי שמיים לחזור למקום, באתי לשם עם הצדיק הירושלמי 'אבי האסירים' רבי אריה לוין זצ"ל, והגאון רבי חיים שמולביץ. לקחתי קרטון וכתבתי עליו: 'כאן קבר רחל'. במקום היו בכיות נוראות. רבי אריה לוין צעק בבכי: 'מאמע רחל', ורבי חיים שמולביץ אמר בבכיות נוראות: 'אמא רחל, כתוב בפסוק 'מנעי קולך מבכי', ואני אומר לך המשיכי לבכות כי יש שכר לפעולתך'. קשה לתאר את המעמד הנורא רווי ההוד שהיה שם. בהסכמי אוסלו רבין עמד למסור גם את קבר רחל. רבים ניסו ללחוץ עליו שלא ימסור את המקום, אך לא הצליחו. בתחילה היססתי, אבל לבסוף ביקשתי פגישה עם רבין. באתי אליו, ואמרתי לו: 'איך החלטת להעביר את קבר רחל? ההחלטה כעת נתונה בידך'. תפסתי את רבין והתחלתי לבכות, ואי אפשר היה לעצור את זה.

"רבין עמד דום והיה נבוך. והוא אמר לי: 'הרב פרוש, עד כדי כך אתה נרגש?'. אמרתי לו: 'קבר רחל זה הנשמה שלנו', והבכיות הלכו וגברו. לא הצלחתי לעצור את עצמי. עוד באותה פגישה, הודיע לי איתן הבר ששינו את ההחלטה למסור את קבר רחל לרשות הפלשתינית".

כבר בכניסה חשים את עוצמת המקום. דלת עץ עתיקה הפתוחה כעת פותחת בפנינו צהר לציון קברה של האם האהובה.

 בעת הרחבת המקום על ידי מונטיפיורי, התווסף למתחם הקבר חדר כניסה צמוד ולו דלת עץ כבדה.דלת זו קיימת עד היום ולה מפתח ומנעול עם מנגנון מיוחד לפתיחתו. רבי אליהו שלמה זלמן בסן הכין את הדלת ואת המפתח הגדול לקבר רחל אמנו על פי הזמנה מיוחדת של מונטיפיורי. שיטת הפתיחה הייתה סודית וידועה רק לגבאי המקום. מפתח הקבר המקורי נמסר על ידי מונטיפיורי, לשמש האשכנזי אברהם לייב מונזון הראשון. מכאן עבר המפתח גלגולים רבים שסיפורם צר מלהכיל את היריעה.סמוך לדלת בור מים עתיק, שימש ככל הנראה לנטילת ידיים ולמים לעוברי הדרך.

בתוך המבנה שתי כניסות לגברים ונשים.אלו גם אלו פוקדים את המקום וכפי שמגיעים רבים למערת המכפל הטוב יעשה הציבור היושב בציון אם ישוב ויפקוד בהמוניו את קברה של רחל. "קול ברמה נשמה" יהא לא רק שיר אלא קולם של המוני ישראל. 

בסמוך למבנה המרכזי הקימו באחרונה מרכז ללימוד והכנה של בנות מצוה לאור תורתה של רחל. ללמוד בצוותא אם ובת, עך דמותה של האם ואחר כך לחגוג את השמחה במקום זו בהחלט אוירה אחרת.  

 והיכן לנים?

אז זהו. מתוך עשרות בתי המלון בבירת ישראל בחרנו הפעם בחדש והמיוחד שבהם במלון ממילא אל מול חומת העיר העתיקה.

זוהי רמת אירוח  של חמישה כוכבים ורמת שירות ברמה המקצועית והגבוהה ביותר . המלון שוכן בלב המורשת התרבותית של העיר ירושלים,ממוקם במרכז העיר בירושלים, מרחק הליכה מהעיר העתיקה ומאפשר גישה מהירה למגדל דוד, שער יפו,  הכותל המערבי והסמטאות המסוגננות בעיר העתיקה. את חווית השהות מעצים מיקומו המיוחד של המלון בלב "אלרוב שדרות ממילא" - חווית קניות חדשה למרגלות העיר העתיקה - המהווה כיום את מרכז העסקים, הבילוי והקניות החדש והתוסס של העיר.

במלון 194 חדרי אירוח מעוצבים להדהים וסוויטות מרווחות ומפוארות המאובזרות בכל הפינוקים האפשריים לאירוח מושלם: מיטת "King-Size" ענקית ונוחה במיוחד, אזור ישיבה נוח עם טלוויזיה בכבלים ומסך LCD, עמדה מותאמת למחשב ואפשרות חיבור לאינטרנט אלחוטי, אמבטיה מעוצבת עם מגבות ענק מלטפות ומקלחת נפרדת. טל 02-5482222

עוד בסביבה- ספא  במלון מצודת דוד

מצודת דוד בבעלות אלרוב, השוכן בליבה של ירושלים, למרגלות חומות העיר העתיקה ועיר דוד, חונך את ספא מצודת דוד, הראשון מסוגו בישראל.



הספא החדש עוצב על ידי האדריכלית רונה לוין בשילוב עם חברת המיתוג פאראזר ויועצי פאנג שוואי. בפרויקט הושקעו- למעלה משני מיליון ש"ח.



הספא משתרע על שטח של 500 מ"ר הכוללים שמונה חדרי טיפול, שני חדרי טיפול זוגיים עם ג'אקוזי, סאונה רטובה ויבשה, חדר מנוחה והרגעות, מגוון טיפולים הוליסטיים וטיפולי פנים וקוסמטיקה מחברה מובילה בעולם.

ספא מצודת דוד מציע זרי טיפולים הכוללים: טיפולים לבחירה מתוך מגוון עשיר מאוד, שימוש חופשי בבריכת המלון ובסאונה היבשה והרטובה של הספא ו/או ארוחה מפנקת בסקאלה, מסעדת שף ובר השוכנת במלון.



מגוון הטיפולים הייחודי כולל טיפולים מרגיעים ומאזנים כגון רייקי, רפלקסולוגיה, איור וודה ואביאנגה; טיפולים ממריצים כגון טווינא משולב, טיפולים עמוקים כגון עיסוי רקמות עמוק ושיאצו; טיפולי הזנה ובריאות בשמנים ומוצרים טבעיים, יוקרתיים ואיכותיים הכוללים פילינג ועטיפות גוף, אשר ניתנים על-ידי מטפלים הוליסטיים מומחים בתחומם.



כאשר נכנסים אל חלל הספא המעוצב בגווני אדמה חמים ועל פי ערכי הפנג שוואי חשים מיד בניחוחות נעימים של תמציות שמנים מובחרות, במוזיקה המרגיעה המתנגנת ובצליל מפלי מים זורמים, המעניקים יחד חוויה הוליסטית מעצימה ומהווים מפלט מרגיע מלחצי היום יום.



ספא מצודת דוד הנו היחיד בארץ המציע טיפולים המשלבים בין חווית הגוף לבין אלמנטים מרגיעים ומאזנים: טיפול בדמיון מודרך בשילוב עיסוי מעצים בשמנים ארומתרפיים הנבחרים לפי העדפת האורח הינו רק אחד מהם.



מיקום הספא, בחיבור שבין העיר העתיקה והחדשה, הקרבה למרכז הקניות והבילוי "אלרוב שדרות ממילא" ולעיר העתיקה הופך את ספא מצודת דוד למקום אידיאלי לביקור עבור אנשי עסקים, מטיילים המחפשים מפלט, זוגות צעירים ואורחים מקומיים החפצים לעבור חוויה באיכות בינלאומית, באווירה מאזנת וייחודית.

הנוף הנשקף מהמלון מדהים. על המרפסת שמעל הבריכה אפשר לשבת שעות ורק להתבונן קדימה ואפשר גם לאכול ארוחה קלה. במלון נמצא ספא גדול המציע שמונה חדרי טיפולים ובהם שני חדרי טיפול זוגיים עם ג'קוזי, סאונה. 02-6211111, 02-6212040

ומשהו לטבע -אתר ההרודיון

אתר ההרודיון הוא אחד המבנים המרתקים וההרפתקנים ביותר של העולם הקדום. המלך הורדוס הקים כאן בין השנים 22 ועד 15 לפני סה"נ מבנה המשלב מבצר חזק וארמון מבוצר. המבנה מוקף חומה כפולה, שקוטרה 63 מטרים, והיא מתנשאת לגובה של שבע קומות. מסביב לחומות נערמו ערמות עפר גדולות, שיצרו הר מלאכותי.  לבירורים נוספים עמותת התיירות בית ישראלי- גוש עציון   02-9933863