עולים לצפון לפסטיבל "טעם כנרת"

טיפות הגשם הראשונות שירדו בימים האחרונים מעל אגם הכנרת, היוו את התמריץ האחרון לטיול, שהתבשל (בראש) כבר הרבה זמן. חום הקיץ המעיק נשכח באחת, עונת גידוד התמרים הסתיימה ודקלי התמר, הנטועים סביבה,  מזכירים היכן אנו נמצאים. השקט והשלוה חזרו לאזור. אגם המים המתוקים הגדול ביותר בישראל, מהווה לא רק מקום לרחוץ בו, או לטבול במימיו, אלא גם שפע של הצעות תיירותיות ומסלולי טיול סביב לו.

אל מול נהר הירדן המתפתל בתכול מימיו בימי הסתיו עומד כמין אשד בעמק הירדן בין הרי הגלעד ורמת יששכר, קיבוץ אשדות יעקב איחוד. אליו נגיע מאוחר יותר.

באזור יפהפה זה הוקמו בשנים האחרונות מסעדות ובתי קפה כשרים וכשרים למהדרין, מרכזי מבקרים חקלאיים ואתרי שיחזור משכבר הימים, בהם מתקיים בתקופת חנוכה  פסטיבל "טעם כנרת" ביוזמת עמותת התיירות סובב כנרת.



עמק הירדן- המקום להצמיח אנשים ועסקים

פסטיבל "טעם כנרת" מספר את סיפורם של בני הדור שהכנרת, נופיה וגידוליה הם ההשראה  ליצירה הייחודית להם, למקום וליצירת חייהם. אחד עושה זאת בנגריה ובשיט, אחד עושה זאת בטיפול, אחד בטיולי עששיות או בסדנת טקסטיל ובמסעדות מסביב לכנרת  מוגשות שפע של מנות שמחברות בין דגת הכנרת ומסורות בישול.

"אגדת לחם" בגשר הישנה

ריח המאפים הטריים הנאפים במקום לנגד עיני המבקרים, עולה כבר למרחוק. זהו בית מאפה הממוקם בלב חצר גשר הישנה שבקיבוץ גשר. לייצור המאפים במקום משמש תנור שנבנה עוד בשנת 1924, ושימש את פנחס רוטנברג ועובדי תחנת הכח נהריים הסמוכה לגשר. את התנור מחממים פעם אחת ביום למשך שעה, ואבני השמות העוטפות אותו שומרות על החום לאורך זמן רב. בבוקר, כשהחום גבוה אופים בו לחמים, ואילו אחר הצהרים יורדות מעט הטמפרטורות ואפשר לאפות בו עוגיות בלי שישרפו.  טל': 04-6752685



אבל חכו רגע. לפני שאוכלים ואופים רדו בתיאום מראש, עם הנהלת האתר לערוץ הירדן, במקום שעברה דרך עתיקה, שחייבה את חציית הנהר בגשרים. הגשר הקדום שנמצא במקום שופץ בתקופות הצלבנית והממלוכית. בתקופה עות'מאנית נוסף "גשר הרכבת", בן חמש קשתות, שלידו הוקמה תחנת הרכבת הנמוכה ביותר בעולם (247 מטר מתחת פני הים).ב- 1989 החלו עבודות השיקום של המקום ביוזמת המועצה לשימור אתרים. האתר נחנך ב-1992. במרכז החצר שוחזר בונקר. חדר האוכל הישן הפך למוזיאון ובו מוצג חזיון אור-קולי שמספר את תולדות המקום.



סדנת טקסטיל



כמה דקות נסיעה ואנו עוברים לאשדות יעקב מאוחד. שם בבית הסנדלר הישן, הקימו תמר ותומר את המקום שבו יוצרים בגדים מיוחדים. הסדנא לטקסטיל בניהולם של תמר ותומר בר נס מאפשרת לילדים ולהורים ליצור עיצובים ייחודיים על חולצות וסינרים, מחומרים ידידותיים, באולם יצירה סגור וממוזג.

תמר, מעצבת טקסטיל ומרצה בכירה להדפסות, ותומר, עברו מתל אביב לעמק הירדן כשבאמתחתם דוגמאות וטכניקות ייחודיות המותאמות לילדים, לסדנאות יצירה עם חותמות, שבלונות והדפסה במגוון עשיר של צבעים ועיצובים וכן דוגמאות בסגנון חופשי לפי טעמם של המשתתפים בסדנאות. בסדנא לטקסטיל בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד, כל אחד יכול להשתתף, מהילדים הכי קטנים ועד למבוגרים  ולהורים שרוצים להיות... ילדים . כאן תוכלו להרגיש את החומר, להיות חלק מחדוות יצירה אמיתית ובתום הסדנא, לקחת את היצירות הביתה.  פשוט מקסים. 04-6757910

מתוקיאה

 ומכאן לחוויה הכי מתוקה בעמק. איה סגל היתה אחות מיילדת בת"א שנים רבות. כמו רבים אחרים חשקה נפשה בעמק ביצירה . כאן בבית זרע מצאה את עולמה.



מתוקאיה, סדנת בצק הסוכר של איה סגל ( כשר למהדרין בד"צ)  מביאה לעולם ביקור חווייתי מתוק ועשיר בטעם ובניחוח: סדנאות יצירה בבצק סוכר ריחני וטעים לילדים מגיל 3. ההורים יושבים בנחת במתחם ישיבה רוגע המשקיף על הילדים, עם קפה משובח, כיבוד ומשקאות קלים והילדים כמו ההורים העומדים מהצד מתמוגגים. 052-8197190

מכאן נצא לטיול מקיף ועשיר בין בטעמים ובין במראות את אגם הכנרת.כאשר נוסעים בכביש הראשי העוקף את הכנרת מדרום נכנס לקיבוץ  האון.

קפה עד"ן בקיבוץ האון

מקום  שהוא קפה גלריה. ורדה קורנפיין בכלל הגיע מתל אביב והתאהבה כמו רבים אחרים בכתבה באזור. עד"ן ( על שם ערן ועודד בניה) הוא מקום לקפה, לברנאץ' נפלא, לקוסמטיקה מהבת ולגלריה. 04-6656314



עין גב  שיט דיג עם מנחם לב



 צפונה מכאן, קיבוץ עין גב. כדי להכיר את אורחות החיים בקבוץ ואת אשר עבר עליו, נעלה מבוגרים וילדים, לרכבת הקטנה הסובבת בתי המשק אל מול נופי הגולן שפעם איימו על תושביו. ההדרכה הקולית עושה את ההסבר לנוח, מוסיקלי ומעניין.כל קטע דרך מתחלף ההסבר לפי המקום אליו מגיעים ודרכו עוברים.ליד בנין הבטון הגבוה עצירה. כאן הופך להיות ההסבר אישי מחבר הקבוץ יוסי בריל. מסתבר שהמנגינה המוכרת הנשמעת ברקע, "הכל פתוח" חוברה בדיוק על המקום הזה.



חולפים דרך מטעי הבננות, מציצים דרך אבני הבזלת ששימשו את הדייגים לקשירת סירותיהם ומגיעים חזרה לנקודת ההתחלה, שם ממוקמת מסעדת הדגים המפורסמת. מאחורי הדלפק עומד המשגיח ועובד כמו כולם. חיי הקיבוץ ניכרים בכל פינה. כולם עובדים.



מי שרוצה יכול גם לעלות לספינת הטיולים ולהצטרף בתיאום מוקדם לשיט- דיג.  זו חוויה מיוחדת במינה. עולים על ספינתו של מנחם עם לא פחות מחמישה אנשי צוות  ומפליגים לליבו של האגם למשך ארבע שעות. החבר'ה פורסים רשת  מסביב לספינה והחגיגה מתחילה.גם שטים וגם דגים עם דייגי הכנרת את הדגה הרבה המצויה בו. טלפונים לתיאום: עין גב 04-6659800.







ואי אפשר בלי הטבע. וברגל.

"וּדְבוֹרָה אִשָּׁה נְבִיאָה, אֵשֶׁת לַפִּידוֹת--הִיא שֹׁפְטָה אֶת-יִשְׂרָאֵל, בָּעֵת הַהִיא. וַתִּשְׁלַח, וַתִּקְרָא לְבָרָק בֶּן-אֲבִינֹעַם, מִקֶּדֶשׁ, נַפְתָּלִי...לֵךְ וּמָשַׁכְתָּ בְּהַר תָּבוֹר, וְלָקַחְתָּ עִמְּךָ עֲשֶׂרֶת אֲלָפִים אִישׁ, מִבְּנֵי נַפְתָּלִי וּמִבְּנֵי זְבֻלוּן... וַתֹּאמֶר הָלֹךְ אֵלֵךְ עִמָּךְ, אֶפֶס כִּי לֹא תִהְיֶה תִּפְאַרְתְּךָ עַל-הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר אַתָּה הוֹלֵךְ--כִּי בְיַד-אִשָּׁה, יִמְכֹּר יְהוָה אֶת-סִיסְרָא; וַתָּקָם דְּבוֹרָה וַתֵּלֶךְ עִם-בָּרָק, קֶדְשָׁה"

אל מול נופי הגולן סביב עין קדש היא עין פוריה, היא קדשה, נפגשים ברק ודבורה לאחר תקשורת מעניינת ביניהם. מסלול הסיור  מוביל בינות לתצפיות נוף מרהיבות אל מול גולן, כנרת ,טבריה וצפת.  לשם נגיע עוד מעט.

חניה מסודרת בחניון של אתר ירדנית תאפשר לנו "להניח" את הרכב לטיול בחיק הטבע, לקול המים הזורמים ואפילו  למעיין.מול החניה נראה שלט - בית המוטור. פונים לפי השלט בין עצי אקליפטוס ומגיעים לבית מאבני בזלת בן שתי קומות. זהו "בית המוטור". הבית נבנה בשנת 1910 על ידי המשרד הארץ ישראלי ואחסן את המשאבה הראשונה ששאבה מים מהכנרת.



בקומה התחתונה של הבית היה מכון השאיבה. מבית המוטור נמשיך בעקבות אחד משיריה היותר מוכרים של נעמי שמר (שמקום קברה מצוי בבית הקברות הסמוך ), זה שהושר על קברה ביום פטירתה " חורשת האקליפטוס". כדי לחוש באוירה המיוחדת של הסביבה נתחיל את סיורנו דווקא בקבר "בובה" הפרדה המיתולוגית של אנשי העמק ש"חרשה, קילטרה ותילמה באדמת כנרת וסביבותיה בשנות העשרים והשלושים של המאה הקודמת" כפי שנחרט על ציון קברה. אנשי המקום בחרו להטמינה במרכז החורשה העבותה הסמוכה לקיבוץ כנרת ודגניה , מקום חייה של נעמי שמר. דווקא כאן יובנו לנו מילות השיר "כשאמא באה הנה.. אז אבא על גבעה בנה לה בית.."



נמשיך על דרך עפר ומיד נגיע עד לחורשת אקליפטוס יפה. על חורשה זו כתבה נעמי שמר ז"ל את שירה "חורשת האקליפטוס". סמוך לנקודה זו ניתן לראות את המוביל המלוח נשפך אל ערוץ הירדן. נחזור לרכב. נוסעים עד לצומת 'פוריה' ומשם דרך כק"מ עד למושבה כנרת. נכנס תחילה לצידה הצפוני של המושבה (ימינה למגיעים מהצומת). טיול לאורך רחובה הראשי של המושבה כנרת, רחוב המייסדים,הוא טיול לימים של פעם. ברחוב,תמצאו את שמונת מבני המגורים של איכרי המושבה, שני מבני ציבור: המרפאה (כיום מוזיאון המושבה) ובנין בית הספר, (כיום בית המועצה המקומית כנרת). טבעת של חומת בזלת מקיפה את בתי הראשונים שבנייתם נסתיימה ב- 1912. המפורסם בבתים הוא בית טריידל שנבנה על ידי האחים טריידל, מראשוני הציונים בגרמניה. בני משפחת טריידל, אם ושלושת בניה, מצאו את שפת הכנרת כמקום ראוי להקים בית מלון קטן. הברון רוטשילד, ארתור רופין, ואחרים היו בין אורחיו של המלון. הבית גם הונצח בשיר המפורסם של יעקב פיכמן: "על שפת ים כנרת ארמון רב תפארת...".



בחזית הבית גדלים עצי דקל עמוסי פרי בימים אלו של תחילת הסתיו, מסביב לבתים האחרים צמחו עצים, שעושים טוב לנשמה. רחוב המייסדים ואתריו נמצאים בתהליך שיקום ושיפוץ ביוזמת המועצה המקומית כנרת ובסיוע המועצה לשימור אתרים. המוזיאון שוכן בבית חפץ. בנייתו הסתיימה בשנת 1911. כאן היה בית מרקחת ומרפאה לתושבי האזור, בקומה השנייה גר החובש יעקב חפץ. בשנת 1927 נפגע הבית ברעידת האדמה ואחר כך שוקם ושופץ וכיום משמש כמוזיאון המושבה ובו תמונות, מסמכים וכלים מראשית ההתיישבות בכנרת ובגליל. המבנה שמש כמרפאה שסיפקה עזרה רפואית לאנשי המושבה החווה ולראשוני המתיישבים בעמק ירדן. משם ניסע לצידה הדרומי של המושבה. חוצים את הכביש הראשי ונוסעים לפי השילוט "תמר בכפר" .100 שנות חקלאות וציונות חלפו מאז הגיעה משפחת שניידמן למושבה כנרת ב-1908.



הזמנים השתנו, אך הטעם נשאר. חגיגה כפרית של טעמים וניחוחות של "פעם" במבנה כפרי המשקיף אל נוף כנרת משובץ צמרות דקלים. "תמר בכפר"- מדפים עמוסי כל טוב, תה צמחים, אווירה ביתית חמה וקפה טוב. בצמוד לחנות המפעל נפתח מרכז מבקרים בנושא התמר. סרט חוויתי קצר, הסבר על גידול תמרים וסוגיהם בשילוב עם הסיפור המשפחתי המרתק מתחילת ההתיישבות בגליל ועד היום.



בכניסה לחנות פינת ישיבה מוצלת המאפשרת לערוך פיקניק. שירותים צמודים, גישה לנכים, מיזוג אוויר וחניה נוחה ומרווחת. בצל מטע התמרים הצמוד לחנות ישנם שולחנות עץ למעוניינים בפיקניק באוירה כפרית שקטה ורגועה.טלפונים 04-6709954 

 משם נעלה לשביל המוליך לעין קדש.

עין קדש

עין פוריה היא עין קדש,  הינו מעין הנמצא במתלול המזרחי של הר פוריה, כקילומטר ממזרח לפוריה עילית. מימיו נובעים מתוך ניקבה ונקווים אל בריכת אגירה. ספיקת המים היא כ- 3 מ"ק מים בשעה והמליחות שלהם היא כ- 1,200 מ"ג כלור לליטר (בערבית שם המעיין הוא עין אל מאלחה – המעיין המלוח). קק"ל שיקמה את בריכות המים, ואמת המים ופיתחה חניון ובו עצי דקל ואשל, בריכות קטנות, אמת מים, שולחנות פיקניק וספסלי ישיבה בצל העצים, וגשרוני עץ על תעלות המים. שביל ישראל עובר ליד המעין בדרכו לטבריה ולמושבה כנרת. כאן לפי המסורת, נפגשו שליחי דבורה הנביאה עם ברק בן אבינועם.

 מסלול טיול יפה יוליך אותנו עד למושבה כנרת ואפילו עד בית המוטור.



עוד בסביבה



בעקבות נעמי שמר:

סיורים למשפחות בנופי ילדותה ושיריה של המשוררת נעמי שמר. הסיור עוקב באמצעות שיריה אחר חייה של המשוררת ומגיע אל ביתה ובית משפחתה בקיבוץ.

הסיורים יתקיימו בשעות אחה"צ.משך הפעילות כשעה ורבע בתשלום. יש לתאם מראש! לפרטים והרשמה: 04-6759123







טיולי עששיות

לעת ערב, עם שקיעת החמה כוכבי הלילה תופסים פיקוד. זה הזמן המתאים לעצום עיניים ולדמיין לילה קריר, העוטף אתכם בשלל חושים... הטבע מסביב על צבעיו, ריחותיו וצליליו מקבל פן פחות מוכר ומוסיף מימד של התרגשות וחווית לילה שונה.

נפגשים בשעה 16:30, בבית המוטור בכניסה לקיבוץ כנרת. כל משפחה מקבלת עששית ויוצאים לטיול רגלי לאור עששיות בשבילי חורשת האיקליפטוס ובריכות הדגים בשבילים מסתוריים, במסלול הליכה קל  דורון 052-6517744

 והיכן אוכלים?

 

 טעם כנרת והאזור מציעים שפע של מטעמים. נמליץ על  כמה מעבר לארוחת הבוקר המיוחדת בנהרא.

עוגתה בכנרת – כשר למהדרין



בתוך קיבוץ כנרת פתח דודי את בית הקפה והקונדיטוריה עוגתה. מקום נפלא. רק לחשוב על העובדה שבתוך קיבוץ שלא מאופיין עם הציונות הדתית, שוכן לו מקום כשר למהדרין, טעים להפליא, נעים לעין וטעים לחיך צריך לפרגן.מאפים הנאפים מול עיניכם, טריים ומדיפים ריח טוב והעיקר כשר מהדרין. בעוגתה, מציעים במסגרת הפסטיבל  סדנת יצירת דונאטס במילויים מפתיעים - חגיגה לגדולים ולקטנים.שעה וחצי של עמל, של בלישת הבצק שהוכן מראש " עבדתי לילה שלם" מספר דודי בעל המקום " כדי שהכל יהיה במידה הנכונה, בטעם הנכון ובמחמצת הנכונה" הוא מסכם.  טל. 052-2665835.

קפה ראשונים, דגניה א'

 

במיוחד לפסטיבל

דמיינו את עצמכם בארוחת חלוצים בניחוח רוסי אותנטי, בתפאורה אותנטית לא פחות, ממש כמו פעם, עם מטעמים כמו בורשט נהדר, קרפיון אפוי וסלמון צרוב, סלט סלק, כיסוני פירושקי שממש נימוחים בפה, לביבות סירניקי, סלט אוליביה ועוד. ארוחה זו פותחת את הערב המרגש, שבמרכזו המופע "הביתה". מדובר בשני יוצרים המופיעים יחדיו: אריאל הורביץ, בנה של נעמי שמר, ינגן וישיר משיריו, ואסף ענברי יקרא קטעים מספרו "הביתה". ובין לבין, יספרו השניים על מקורות ההשראה, על אהבה, על חברה וגם על נופי ילדותם. זהו ערב שיוצר מיזוג מושלם בין מילים, שירה וטעמים שנחרתים עמוק בזיכרון.

יום רביעי,  נר שני כ"ה כסלו 21.12.11 ארוחת החלוצים תוצע בשעה 19:00 בקפה ראשונים. המופע יוצג בשעה 20:30 באולם המופעים בית בוסל (הארוחה והמופע בתשלום ובהרשמה מראש. ניתן לשלב בין השניים או להגיע רק לאירוע אחד).

חצר הראשונים ההיסטורית, האותנטית ומלאת ההשראה של דגניה היא המקום שבו החלה ההתיישבות החלוצית לפני כ-100 שנה. ובליבו של מתחם נושן זה נפתח קפה ראשונים - בית קפה ומסעדה חלבית המשמר בעיצובו ובתחושה שהוא מעורר את האווירה החלוצית של אותם ימים רחוקים, בעת שהגיעו הנה העולים מרוסיה. לפרטים 052-3749170





גיא בטבריה

מסעדה שהיתה פעם בית כנסת שחרב.

 פעם היה במקום שבו שוכנת מסעדת גיא( כשם המשפחה של בעלי המקום) בית כנסת. חלפו שנים, יסודות בית הכנסת התערערו והסבא החליט לעשות מעשה ובנה לא הרחק משם את בית הכנסת מגן אברהם. אבל במקום הטוב הוקמה מסעדה כשרה כמובן ומיוחדת.

 היכן המקום?  מסעדת גיא בטבריה כמובן. איך אמרה אשתי? המסעדה הטובה ביותר שאכלה בה. אוכל  ביתי, אוירה של בית  והרבה אהבה.

המסעדה שהוקמה בשנת 1978  מתמחה בממולאים אבל גם שאר הדברים שהם מכינים  מעולים. למה? כי הכל טרי, הכל  מוכן במקום כפי שמספר מיקי מנהל המקום.

הרעיון היה של הסבא אברהם. אמא גאולה שהגיע מחלב ואבא שהגיע מלוב אוהבים אנשים ואוהבים לבשל. אז הרי לכם שילוב מנצח.

קובות מטוגנות, עבודת יד, בצק דקיק, מילוי שכולל בשר צנוברים ואגוזי מלך, מנה נהדרת שמגיעה לצד טחינה סמיכה מאד. סלט כבד קצוץ  וסט ירקות טרי ומיוחד.

הממולאים מחולקים בתפריט לשני סוגים - אלו שממולאים בבשר, ואלו שבאורז חציל ממולא - חציל שלם,לא מטוגן, וללא קליפה, ממולא בבשר, טעים מאד. פשוט נפלא.  יום א-ה בין 12-21 . יום שישי עד שעה לפני כניסת השבת. כשרות רבנות טבריה. 04-6723036

מרינדו הכשרה בנמל

 המקום הוא סיפור. לא בכל יום קם אדם ומשנה את כיוון דרכו. הסיפור של מרינדו הוא סיפורם של רועי תבור ואיתמר קנדליק, שחיים ומגדלים את ילדיהם ברמת הגולן בה נולדו. הם התחילו את דרכם בגידול בקר, אבל לא עצרו שם. מהר מאוד הם פתחו רשת של מסעדות, קצביות ומעדניות, כשהבסיס הוא הבשר שהם מגדלים ומשביחים. מהר מאד הבינו השניים כי לאוכל הכשר יש את הקהל המיוחד ואת המיקום המיוחד. לשבת אל מול הכנרת בתוך המסעדה בימי  החורף ובסתיו או על הדק זו חוויה מיוחדת. צהר יפה נפתח לנגד עיני הסועדים.

 תוך כדי מבט החוצה לעבר הספינות הבאות בשערי הנמל מלאים את השולחן. מטבלים  מיוחדים, סלסילה של לחמים שנאפו במקום. אבל החגיגה הגדולה באמת החלה כשהגיעו הבשרים. צלעות טלה עסיסיות, קבב עשוי מבשר עגל עם נענע וצנוברים והרשימה ארוכה. מנהל המסעדה והמשגיח בודקים כל דבר בשבע עיניים.  יענקל'ה, ממהר לתת הוראות באשר לקינוחים. אין דברים כאלו אומרים מביני דבר.

 ולמי שתמהה על השם? מרינדו הוא סוג של טלה ואלו אכן מצויינים כאן.  מרינדו בנמל, קיבוץ עין גב, טל': 04-6658037

רוברג בלבנים



שעת ערב ואנו עושים דרכינו למושב לבנים.

אל מול נופי הכנרת המרהיבים, ממוקמת מסעדה כשרה ומיוחדת שמטעמיה מבוססים גם על היינות הכשרים היוצרים בגליל וגם על מטעמי האזור. במושב לבנים( וידוי אישי-עד שהגעתי לכאן לא שמעתי על המקום ) המצוי סמוך למושב חוקוק הקים השף אילן רוברג מסעדה משפחתית ייחודית. למגלות מצוק הארבל , יושבים על המרפסת וטועמים אוכל ישראלי ים תיכוני "עם נגיעות מהעולם" כפי שמסביר אילן השף. למצוא מקום כשר,שומר שבת, היתה משימה לא קלה . משמצאנו , הבאנו את הבשורה גם לכם. 04-6715656 .

 

 ולינה?

לעת ערב חזרנו  לאשדות יעקב  איחוד.

נסיעה ברחבי הקיבוץ מובילה אותנו בין מטעי תמר, בננות  ועצי זית עתיקים לאתר האירוח "נהרא" הנמצא בתוך חצר הקבוץ.מרבדי הדשא מכסים את כל שטחי הנוי ומעניקים הרגשה של שלווה ורוגע.

פתאום צד את עינינו שלט מעניין לבית הכנסת. אכן יש אלוקים במקום הזה. אחרי ארוחת הבוקר הכשרה בתוך מבנה מעניין במיוחד עם כלים של פעם, יצאנו לסיור נ.פ.ש)נופים , פירות, שירים) מה הפלא?  יונתן, המדריך והשר הוא אחיה של שרלה שרון...- סיור בסיפור ושיר על מטעי הקיבוץ ופירותיו. 04-6756404

לפרטים מלאים www.kinneret.info / 04-6752727 

 

עוד באזור

שביל החלמוניות ביער ביריה

מסלול ההליכה אל שביל החלמוניות ביער ביריה מתחיל בחניון עין מרגנית. מימיו אמנם יבשו אבל בשטח נותרה בריכת בטון מוקפת בעצי תאנה ושקד. קק"ל הכשירה שבילי הליכה שיוצאים מן החניון במורד הגבעה לעבר חורשת ברושים. יורדים בדרך עפר עד לצומת T, פונים שמאלה והולכים לצד חלקת אורן קנרי עד שהשביל מתעקל שמאלה ופותח חלון אל נופי עמק החולה והגולן. בצומת T נוסף פונים שמאלה לכיוון נחל מחניים, חוצים את ערוצו בחלק הרדוד ועוברים לגדה השמאלית. הריכוז הגדול נמצא במורד ההר. ממשיכים כ-400 מטרים עד מזלג שבילים ויורדים ימינה כמאה מטרים במדרון התלול. כשהפריחה בשיאה, מכסה את השטח מרבד צהוב לימוני יפיפה.מהרו פן תאחרו.