הנוף הנשקף לנוסעים במרחבי הגליל המערבי קסום בתקופה זו של השנה. אפילו מנסיעה פשוטה על הכביש הראשי אפשר לראות את הירוק, כשמבין צמרות עצי האלה ניבט קו החוף של הים התיכון. העצים, נראים בכל פינה. נפרצו דרכים ושבילים המתאימים להולכי רגל. וטוב שכך. הזמן הלוקח ללכת כשעה וחצי בינות לעצי האלון ואלות סבוכות בתוך החורש המצוי כאן, מותיר מקום לתהייה האם עדיין קיימים בארצנו מקומות שלא הכרנו.

אז נסענו צפונה. לטיול של סוף הקיץ, בואכה הסתיו.
"העונה היפה ביותר לטייל כאן היא בסתיו בחורף ובאביב" אומר לנו תוך כדי נהיגה בגי'פ דני בירנבוים מחברת טרק ים. דני, בוגר סיירת מטכ"ל ומוביל אותנו לדרך חדשה. חוצים את מושב זרעית (ישנה גם דרך עוקפת) ובעיקול הדרך מצד ימין נבחין בשביל מוסדר. חוצים את גדר הבקר ונכנסים פנימה. המסלול משגע. עצי חורש, נופים של ירוק, פרות מלחכות עשב בנחת והרבה שלוה.
מתבלבלים? או שתיסעו בג'יפ של דני ( עד 7 אנשים 04-9823671 ) או שפשוט תשאלו אותו. איש נעים הליכות ואוהב ארץ ישראל.
מסלול טבע נוסף מצוי סמוך למעיליא. המסלול, המסומן שחור, מוביל לעין שעל והנחל האלמוני (הלוך חזור). מסלול יפה, בתוך חורש טבעי המוביל אל מעין חבוי במערה. כשמגיעים למערה הנסתרת לאחר כשלושים וחמש דקות הליכה מתונה, אי אפשר שלא להתפעל מהנטיפים בתקרת המערה , מהמים הצלולים ואפילו לשבת אח"כ תחת עץ החרוב על הנדנדה הקטנה, זו חוויה.

איך מגיעים? נכנסים מכביש 89, נוסעים עד מעיליא ופונים חזרה לכיוון נהריה. אחרי סימון הדרך 12 פונים לשביל עפר עם הסימון השחור, חונים ומתחילים ללכת.
לא הרחק משם, אחרי הישוב מתת, בהר אדיר, אנדרטה ותצפית מרהיבה על הרי הלבנון ואזורי הקרבות ממלחמת לבנון השניה. במקום לוחות הסבר על מהלכי הקרב.

למי שההליכה קשה לו, "בלב הגורן", במשב גורן, נותן את הפתרון. רכיבה על אופניים חשמליים, בפארק גורן, כולל תצפיות נוף יפות על המונפורט ונחל כזיב. מדוושים על האופניים, כמעט בלי להתאמץ. נטע, מדריכת המקום, מסבירה היטב על יכולות ה"רכב" הזה ואז יוצאים לשטח. יש גם אפשרות לכסא תינוק ולחיבור לריקשה לתינוקות. הדרישה המוקדמת היחידה – לדעת לרכב על אופניים. לב הגורן 052-8995358, 054-9879387

מיזם חדש וללא כוונת רווח חדשני ורחב היקף, אותו ייסדה גב' רעיה שטראוס-בן דרור, קם כדי לעודד את התיירות בגליל המערבי. ייחודו של המיזם טמון ביכולתו למקד סביב כל אורח בנפרד את תהליך בחירת התוכן, שמרכיב את החבילה התיירותית. כל התכנים רוכזו באתר מרהיב ואמין ובאפליקציות הסלולריות . יריב המאירי, מנכ"ל המיזם, מוביל אותנו בין האתרים שכולם נבחרו בקפידה. ההיצע עצום.
אחרי שהשבענו את רעבוננו בחיפושינו אחר ויקטור גרן אנו שבים לים הפתוח אותו ראינו ממרומי הרכס.

יוצאים, בסירות טורנדו מהירות, המצוידות בזוג מנועים רבי עוצמה, ממפרץ אכזיב דרך איי ראש הנקרה (עליהם מקננים עופות מים), לקו הגבול עם לבנון. חוויה לכל המשפחה מגיל 3. טלפון רב קווי: 04-9823671

ולקינוח, ועוד לפני האוכל סרנו למושב התיירותי בצת. ב"עידן הפרי" תמצאו, תצוגה צבעונית של פירות יבשים, תוצרת הארץ, הפירות מיוצרים בהליך מיוחד ללא חומרים משמרים. במקום עורכים גם סיורים ללא תשלום למטעים ( מתי ראיתם פעם אחרונה בננות אדומות?)

או סדנאות בתשלום. ב- ELU( אילו) סדנאות לילדים בעיצוב ובמחזור ופינת חי ( 35 ₪ לסדנא ו-15 ₪ כניסה לפינת החי הקטנה) וכמובן את 300 גרם מסעדת שף כשרה ובשרית.

הזכרנו את מסעדת השף והחבר'ה מיד שואלים. והיכן באמת אוכלים?
ארוחה חלבית מיוחדת תוכלו למצוא מושב בן עמי מסעדת פורטבלה. במסעדה הכפרית, שכולה באווירה ביתית פסטוראלית מוגש תפריט חלבי כשר, הנשען על חומרי גלם טריים משובחים ועל טהרת גבינות העיזים המשובחות של מחלבת טבע עז. 04-9520299

ארוחות בשריות תמצאו או ב 300 גרם בבצת. תשובה נאותה ביותר לאוהבי הבשר. מסעדת בשרים כפרית במושב בצת באווירה פסטורלית ונינוחה מול מטעים ואסם ( זכתה אפילו בתואר אחת מעשר המסעדות הטובות בצפון) 04-9808544

אפשרות נוספת היא במסעדת שף "ארנולד" במושב "נתיב השיירה". בשתיהן, אוכל משובח, טעים ומרגיע והכל בצל עצי מושב .
ולחובבי האוכל המרוקאי סעו לשומרה. הכל קרוב ונגיש.

מסעדת סהרה בשומרה, היא מסעדה ביתית, המגישה אוכל מרוקאי, אותנטי. האוכל נפלא, טעים ואיכותי ותשומת הלב לכל פרט מורגשת היטב. טנגין עם קוסקוס, בשר עגל ועוף בתיבול מיוחד ומבחר סלטים ולחמים. לקינוח, כל המאכלים המרוקאים בעבודת ידה של בעלת המסעדה. 04-9807671
עוד בסביבה
אתר שיירת יחיעם. במקום נגישות מלאה לנכים, שלטי הסבר ומשוריינים מפעם. אין מים ושירותים.

בכפר הסמוך יסיף בית הקברות העתיק של יהודי עכו ממש מול ה"סופר פארם" בשדה עזוב. כנסו.
מעט דרומה נחל נעמן. הקק"ל הכשירה שטח ומסלול הליכה על גדת הנחל. גשו עד למשטח הדק העשוי מעץ על גדת הנחל. שלוה וצל תמצאו כאן. לצערנו שירותים ומים עדיין לא. הכניסה ימינה מתחנת הדקל "טן" על כביש קרית ביאליק- עכו.

אתר ראש הנקרה- רכבל, חזיון וסיור בתוך הנקרות. מוזיאון לוחמי הגטאות ובמרכזו מוזיאון הילד. מומלץ וחשוב לביקור.
עצה לסיום.
אל תמהרו לערוך את הסיור הזה בכוחות עצמכם. באזור פועלת מדרשת הגליל המערבי המקיימת סיורים מודרכים.
עוד פרטים ב"אוצרות הגליל". אוצר של ממש בנוף התיירותי של האזור. ozrothagalil.org.il