אזור ההתרסקות בדרום צרפת
אזור ההתרסקות בדרום צרפתצילום: רויטרס

עיתון הבילד הגרמני דיווח הבוקר (שישי) לסוכנות הידיעות רויטרס כי טייס המשנה בטיסת "ג'רמן ווינגס", אנדראס לוביץ, סבל בעבר מהתקפי דיכאון.

העיתון שופך אור על על חייו של טייס המשנה, ומדווח מפי מקורות ביטחוניים כי לוביץ השהה את הקריירה שלו בשל התפרצות של מחלת הדיכאון, לפני כשש שנים, בזמן קורס הטיס. לוביץ קוטלג באותה עת כ"לא מתאים לטיסה".

עוד נאמר ב"בילד" כי הטייס עבר טיפול פסיכיאטרי במשך שנה וחצי, וסומן על ידי רופא בבית הספר לטיסה בקוד "SIC" שפרושו - דרוש לבדיקה רפואית מיוחדת.

רשת CNN דיווחה הלילה פרטים נוספים אודות אסון ההתרסקות בהרי האלפים בו נהרגו 150 נוסעים ואנשי צוות. בדיווח נאמר כי טייס המשנה כיוון את הטייס האוטומטי, שהיה נעול על גובה של 38 אלף רגל לגובה פני הקרקע באלפים הצרפתיים.

אתמול לפנות ערב פשטה המשטרה בגרמניה על ביתו של הטייס בניסיון להבין מה הניע אותו לבצע אסון מהסוג הזה. בבית נמצאו פרטים שעשויים לשפוך אור על התנהלותו של הטייס - הפרטים לא נחשפו עד כה.

בלופטהנזה הדגישו אתמול כי לוביץ עבר מחדש את כל הבדיקות הרפואיות והפסיכולוגיות ונמצא כשיר ב־100 אחוז. לפני שנה הפך לטייס בחברה־הבת "ג'רמן ווינגס" וצבר מאז 630 שעות טיסה. "אחרי שההכשרה מסתיימת לא נערכים יותר מבדקים פסיכולוגיים לטייסים", סיפר מנכ"ל לופטהנזה.