המשא ומתן הקואליציוני מול יהדות התורה בעיצומו כשככל הנראה היא הסיעה הקרובה ביותר לסגירה על הסכם מול הליכוד, שייחתם עוד לפני חג הפסח.
בחלוף הימים מתבררות דרישות הסיעה החרדית-אשכנזית בנושאים הפרסונאליים: מלבד משרד הבריאות לח''כ יעקב ליצמן וראשות ועדת הכספים לח''כ משה גפני, דורשת יהדות התורה גם תפקיד סגן שר לח"כ מאיר פרוש, וראשות ועדת הפנים לח"כ אורי מקלב.
באשר לנושאים העקרוניים, יהדות התורה דורשת הגדלת קצבאות הילדים לרמתן ב–2012. ההערכה היא שמדובר בכ–2.6 מיליארד שקל – דרישה שככל הנראה תזכה להסכמת הליכוד. כך גם ביטול כל הקיצוצים בתקציבי מוסדות החינוך שבוצעו בקדנציה הקודמת, קיצוץ המוערך בכחצי מיליארד שקל שיוחזר עתה לתקציב מוסדות החינוך החרדים.
"העלאת קצבאות, במיוחד לילדים בני 2–4, והוזלת המזון הם מהלכים חברתיים, שמיועדים לכלל האוכלוסייה ולא רק לחרדים", צוטטו הבוקר בכירים בליכוד.
בשיחה עם ערוץ 7 התייחס ח"כ מאיר פרוש להתקדמות המשא ומתן והסביר כי "עד שדברים לא נחתמים אי אפשר לדעת שום דבר. יש רצון ויש אווירה טובה, יש רצון לעגל דברים. יותר משנתיים לא עבדנו יחד ואולי גם היינו בעימות. יש דברים שלא רואים עין בעין.
בנוגע לאפשרות של הקמת ממשלת אחדות טען פרוש כי הסוגייה לא נוגעת למפלגתו. "אני לא מאמין שבוז'י הרצווג הולך לממשלת אחדות, הרי את הבחירות בוז'י יזם, הוא טען שהכל תקוע בנושא הכלכלי והנושא המדיני, הוא בהחלט הגיע להישג מרשים אבל לממשלה זה לא הגיע, איך הציבור יסתכל על הרצוג שיילך לממשלת נתניהו?.
אין לכם בעיה לשבת עם המחנה הציוני? "ממשלת אחדות היא ממשלת תקיעה לאומית. זה לתקוע נושאים ולא לעשות כלום. , בוז'י הזהיר את עם ישראל מאפשרות כזאת ולכן משך את ציפי לבני מהממשלה כדי שלא יהיו תקועים לטענתו. אז עכשיו זה יהיה אפשרי רק כדי לסדר ג'ובים למחנה הציוני?".