איסמאעיל הניה, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס ולשעבר ראש ממשלת חמאס, נאם היום (שני) לרגל ''יום האדמה'' בוועידה התשיעית לשמירה על עקרונות היסוד הפלסטינית שנערך במלון קומודור בעזה.
בנאומו הדגיש הניה את הדבקות בדרך המאבק ובכל שטח "פלסטין ההיסטורית" וציין את הנקודות הבאות:
- הארגונים הפלסטיניים לא יסכימו להפריד בין רצועת עזה לגדה המערבית, וההידברות בנוגע להפסקת האש ("רגיעה") נעשית על בסיס עיקרון המאבק כדי לכפות על "האויב" את יישום ההבנות שהביאו להפסקת סבב העימות האחרון (קיץ 201).
- תחת שלטון חמאס רצועת עזה הפכה להיות בסיס ומבצר של המאבק, ועתה חמאס מנסה להפעיל את תכנית האינתיפאדה על כל ביטוייה בגדה המערבית.
- חמאס מנסה לסייע לערביי ישראל מבחינה פוליטית, הסברתית וציבורית כדי שיוכלו להתמודד עם תכניות הייהוד, להיאבק תוכנית פראוור ולהגן את זהותם הפלסטינית, הערבית והאסלאמית. בנוסף, חמאס חותרת להפעיל את הפזורה הפלסטינית בחו"ל כדי שיסייעו לערביי ישראל.
- ההתמודדות עם "הכיבוש הישראלי" מחייבת את הפלסטינית והערבים לאמץ אסטרטגיה הנשענת על חזון, יעדים ורכישה של כלים שונים, ובהם כוח צבאי, מדיני ומשפטי.
- יש צורך לבנות מקור סמכות חדש להנהגה הפלסטינית, ולשם כך אש"ף והרש"פ נדרשים לאפשר השתתפות של כל הארגונים בקבלת ההחלטות.