
לבית החולים בילינסון בפתח תקווה הובהל הלילה חייל צה"ל העצור על ידי שרות הביטחון הכללי בחשד לעבירה שטרם הותרה לפרסום, כך נודע הבוקר (שלישי) לבני משפחתו.
ארגון 'חוננו' המסייע לחייל מדווח, כי החייל אשר עצור כבר כשלושה שבועות, ואשר נחקר למעלה מ- 6 ימים ע"י השב"כ ונמנע ממנו לפגוש את עורך דינו, הוכנס הלילה לניתוח בעקבות בעיה רפואית דחופה, וזאת ללא ידיעת משפחתו וללא שהותר לו להיות מלווה ע"י נציג ממשפחתו.
בארגון ציינו כי בני המשפחה חוששים שהצורך בניתוח הדחוף עלה בעקבות חקירות קשות אשר החייל עובר במתקני השב"כ.
מקורבים לחייל זעמו הבוקר "לא יתכן כי חייל צה"ל אשר עזב את משפחתו וילדיו לצורך שרות משמעותי בצה"ל ימצא עצמו יום אחד במרתפי השב"כ ללא עו"ד כאחרון המחבלים".
המקורבים הביעו חשש ממשי לבריאותו והוסיפו "לא רוצים לתאר מה עובר עליו בחקירות, לחץ החקירות פוגעות בבריאותו, חקירות שמביאות לניתוח דחוף זה נורת אזהרה שצריכה להדאיג את כולנו".
עו"ד קידר מארגון חוננו מסר "התרענו בפני רשויות החקירה על מצבו הרפואי מן הרגע הראשון, לצערנו שרות הביטחון והצבא לא יחסו חשיבות מספקת לנושא".
נציין כי בית הדין הצבאי הוציא צו האוסר על פרסום פרטי החקירה וכל פרט מפרטי החייל, אך לא על עצם הפרשיה והמעצר.
