פרוש. היום
פרוש. היוםחזקי עזרא

כמסורת שנים עברו, גם השנה השיקו ב'מפעלות הרב גרוסמן' את פרויקט 'חג שבע' המעניק עשרות אלפי מנות למשפחות במצוקה. את הפרויקט ליוו מאות מתנדבים, חיילים, סטודנטים ותלמידי מוסדות מגדל אור.

פרויקט 'חג שבע' החוגג בר מצוה בימים אלו, נוסד ע"י נשיא מוסדות מגדל אור ורבה של מגדל העמק חבר מועצת הרבנות הראשית הרב יצחק דוד גרוסמן, כמענה לאלפי משפחות החוגגות את חג הפסח בערום וחוסר כול. "אם בעל ההגדה אומר: כל דכפין ייתי וייכול", אומר הרב גרוסמן, "הרי שיש בפסח משמעות עמוקה לכך שלא יישאר יהודי רעב".

מנכ"ל 'מפעלות הרב גרוסמן' הרב בן ציון נורדמן הוסיף כי "באופן גורף ובהכוונת נשיא הארגון לקחנו השנה את האתגר הלא-קל להיענות לכל פניה לעזרה ולא משנה מאיזה מקום היא מגיעה וכמה רחוק צריך ללכת כדי לקיימה בהידור". ראשי הארגון אומרים כי מה שעומד לנגד עיניהם היא שאיפת הפרויקט ומייסדיה: שלא תישאר משפחה אחת בישראל רעבה.

כמדי שנה נערך פרויקט האריזה בימי ערב החג במחנה צה"ל בסירקין. מתנדבים רבים עמלו משך ימים ארוכים לשנע את מערך הלוגיסטיקה הזה למאות ואלפי משפחות ברחבי הארץ. המארזים כמו רוב המוצרים נתרמו על ידי ארגונים ורשתות מובילות במשק שביקשו להשתתף במבצע שקנה את שמו הטוב במהלך השנים.

בין המתנדבים הרבים לשלב האריזה בלטה בנוכחותה הזמרת נינט טייב שהתנדבה וסייעה במבצע יחד עם הרב בן-ציון נורדמן. גם ח"כ הרב מאיר פרוש שביקר במחנה סירקין השתתף בעצמו באריזה ואמר כי "כשרואים את הנכונות של עם ישראל שמתייצב כאיש אחד בלב אחד למען הזולת, זו הוכחה ברורה כי אין פילוגים בעם וכל תושבי המדינה מחפשים רק את השלום והשלווה".

הרב גרוסמן נשיא המפעל ומי שעומד מאחורי היוזמה הזו אמר כי "כשמעניקים לשני אין בודקים בציציותיו אלא נותנים מכל הלב, כי התורה מצווה לתמוך בשני. כמו כן, מבקשים אנו מבורא העולמים כי לא יבדוק בציציותינו ויעניק לנו כל טוב בשפע, מידו הרחבה והמלאה".

השנה, מציינים בסיפוק ראשי 'מפעלות הרב גרוסמן', לראשונה עברו את 22,000 המארזים והם נשלחו בכבוד לכל אלפי המשפחות הנתמכות ע"י הארגון מידי שנה בשנה. שינוע המארזים אף הוא נערך בהתנדבות ע"י עשרות מתנדבים שפוזרו בכל חלקי הארץ.

"ישראל נתבעים ונותנים", אומר הרב נורדמן, "השגנו מענקים גדולים עבור קמחא דפסחא, ואנחנו שמחים שהבאנו אור ושמחה להרבה בתים יהודיים. אין ספק, כי הפסח שלהם וליל הסדר שלהם ייראה אחרת, כשהם יודעים כי יש מי שחושב עליהם ואכפת לו מהם".