הרב דוד לאו
הרב דוד לאוצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

בראיון חג מספר הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, על בקשתו מראש הממשלה לקראת הקמת הממשלה החדשה, ההתמודדות עם מתקפת החקיקה האנטי דתית שחוותה הרבנות הראשית בכנסת הקודמת, ומסיים בברכת "חג שמח" לגולשי ערוץ 7 בארץ ובעולם.

לאחר שהטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו, התקשר הרב לאו לנתניהו וביקש ממנו שבקדנציה הרביעית שלו כראש הממשלה יהיה "דבק מחבר" בין כל חלקי העם.

"בוודאי לאחר מערכת בחירות שכזאת אבל לא רק, העם לעיתים מרגיש מרוחק", אומר הרב לאו. ''מדברים על מדינת תל אביב או שבטים בצבעים שונים. זה לא מתאים. עם ישראל מחולק ל-12 שבטים ולכל אחד יש את התפקיד שלו אבל לא שאחד מתנשא מעל השני.

"החיבור השני שנתניהו צריך לעשות הוא לחבר את העם כולו למורשת, למסורת היהודית, שנרגיש שיש לנו כאן מדינה יהודית". 

בשנים האחרונות יש המנסים לפגוע במעמדה של הרבנות הראשית, זה מדאיג את הרב? 

"זה מדאיג בהחלט. מדאיג משני הכיוונים. יש כאלה שמרגישים ניכור ואנחנו צריכים לבדוק למה יש אנשים שמרגישים ניכור למוסד הרבנות תוך התחשבות בכך שמדובר בדור שלישי, דור שחלק מהאבות כבר לא הולך לבית הכנסת וברגע שחולף עוד דור אנחנו מתרחקים מהמקורות, מלדעת, מלהכיר, מלחוות חוויה של יהודים שומרי מצוות.

"ברגע שלא מבינים או שלא מכירים אחד את השני זו בעיה מצד האווירה והמציאות שלנו כיהודים, שאכפת לנו אחד מהשני, וזה מדאיג מצד הזהות היהודית של המדינה".

הרב לאו מוסיף, "בסופו של דבר המציאות היא שהרבנות הראשית היא סמל יהודי של מדינת ישראל יש שקוראים לה מזוזה או יש המגדירים אותה כיועץ יהודי כפי שלממשלה יש יועץ משפטי. אתה יכול לקבל את דבריו או להחליט אחרת אבל שתהיה מודע למה שהמדינה אמורה לשקף בהיותה מדינה יהודית.

"רבנות שמשתדלת לוודא שישנה כשרות, נישואין וגירושין על פי ההלכה וכל הדברים הללו צריכים להמשיך ולשמר את העובדה שאנחנו כבר לא מפוזרים בגלות, יש רבנות ראשית אחת וברוך ה' חזרנו הביתה לבית של העם היהודי".

בכנסת האחרונה יזמו חוקים אנטי-דתיים כמו ברית הזוגיות וחוק הגיור. מה עומד מאחורי השטף הזה של חוקים מסוג זה?

 "כל החוקים הללו צריכים לעבור בחינה מחודשת ונכונה. צריכים לשבת ולראות מניין הגיע המצוקה שבעקבותיה אולי היה נדמה לגופים מסוימים שיש צורך לבוא ולתקן. אבל צריכים גם להיות כנים כי חלק גדול ממטרת החוקים היתה לבוא להרחיק ולהפריד את המושג של מדינת ישראל מהמושג של מדינה יהודית.

"הרבנות הראשית עומדת בפרץ והיא זו שתעשה את המאמץ יחד עם ראש הממשלה וחברי הכנסת שיתעשתו ויבינו שלמען העתיד שלנו אנחנו צריכים להקשיב ולבחון דברים טוב".

לקראת חג הפסח הוציא לאור הרב דוד לאו חוברת הלכות דיגיטלית הכתובה בצורה קלה וברורה ומכילה את כל ההלכות הנדרשות לחג הפסח ולליל הסדר - תיאורו של ליל הסדר, דיני מכירת חמץ וכן הלכות חג הפסח עם הזמנים וההלכות הרלוונטיים לשנה זו.

לצפיה והורדת החוברת לחצו כאן

לקריאה באמצעות המכשיר הסלולארי