
תיק החקירה נגד ניב אסרף וחברו ערן נגאוקר שביימו את חטיפתו של אסרף ביום חמישי האחרון באזור קריית ארבע, הועבר הערב (ראשון) לבחינת הפרקליטות.
על פי ההערכות, בימים הקרובים תגיש הפרקליטות כתבי אישום נגד השניים.
מוקדם יותר דווח בערוץ 10 כי בצה"ל הוחלט לסיים את שירותו של נגאוקר, שהעביר למשטרה את הדיווח על חטיפתו המבוימת של חברו אסרף. בצבא החליטו שלא להמתין להשלמת החקירה וקבעו שלא יוארך שירות הקבע של נגאוקר, המשרת כנהג בחיל האוויר והוא צפוי לסיים את שירותו בשבועות הקרובים.
אסרף סיפר היום לחוקריו כי הוא תכנן לבדות את החטיפה כמה ימים לפני האירוע, עוד לפני שחברתו עזבה אותו. גרסה זו שונה מזו שמסר נגאוקר, לפיה הוא וחברו ביצעו את המעשה כדי לגרום לחברה לשעבר של אסרף "לדאוג לו".
הבוקר, בראיון לתוכנית הבוקר של ערוץ 10, התנצל אביו של אסרף בפני כוחות הביטחון על שעות החיפושים היקרות. "עם כל הכבוד, לא עושים דבר כזה בגלל חברה", אמר שמואל אסרף. "עד שלא אדבר איתו אני לא יכול לומר למה עשה את זה, הוא השתחרר רק בנובמבר משירות במג"ב והכיר טוב את ההוראות והכללים".