אם הדבר היה תלוי בה גם אובמה היה על הכוונת של התובעת בנסודה. הנשיא אובמה
אם הדבר היה תלוי בה גם אובמה היה על הכוונת של התובעת בנסודה. הנשיא אובמהצילום: רויטרס

מדאיג. נשיא ארצות הברית ברק אובמה הודה היום (שלישי) כי בתום תקופת הסכם הגרעין עם איראן, היא תוכל לייצר פצצה גרעינית בתוך פרק זמן אפסי, כלשונו.

בריאיון לרשת הרדיו הציבורית NPR הבהיר הנשיא האמריקני כי בתקופת ההסכם תזדקק איראן לשנה אחת כדי לייצר את הפצצה.

אולם, "החשש הגדול יותר הוא שבשנה ה-13, ה-14 וה-15 אחרי תחילת ההסכם יהיו להם צנטריפוגות מתקדמות שיכולות להעשיר אורניום במהירות ובשלב זה זמן הפריצה יכול להתכווץ כמעט לאפס". זמן הפריצה הוא פרק הזמן בו יקח לאיראן לייצר פצצה מהרגע בו היא תחליט שברצונה לעשות זאת.

בתגובה לטענה לפיה ההסכם יאפשר לטהראן להמשיך להעשיר אורניום, אובמה שב וטען בראיון כי ההבנות שהושגו בין שש המעצמות לאיראן בשיחות הגרעין בלוזאן הן "הזדמנות חד-פעמית" למנוע מלחמה במזרח התיכון.

נשיא ארצות הברית הבהיר כי לצד האפשרות של איראן לייצר פצצה בזמן קצר, לעולם תהיה יכול בקרה גדולה יותר על הנעשה במדינה לנוכח הסעיפים בהסכם שמחייבים פיקוח נרחב על מתקניה ופעולותיה בשנים הראשונות של ההסכם. "האפשרות שנשיא בעתיד ינקוט פעולה אם הם ינסו להשיג נשק גרעיני היא לא קטנה", אמר אובמה.