האופרה הישראלית מציעה בעונתה ה-31 תוכניות עשירות ומגוונות בתחומי האופרה, המחול, סדרות המוסיקה והמופעים לכל המשפחה.

במסיבת עיתונאים שנערכה בצהרים ( ב'), מספרים מנהלי האופרה שבעונת ה-31 יועלו הפקות חדשות המתמקדות בסיפורים הגדולים של כל הזמנים מהרפרטואר של גדולי המלחינים.

בפעם הראשונה תוצג באופרה הישראלית האופרה "דולי הפנינים" מאת ביזה ויתארחו בסיור בית האופרה הידוע של וילניוס עם "נישואי פיגרו" וגם בית האופרטה הממלכתי של בודפשט שיחזור אלינו עם הפקה מלאה של "העטלף" מאת שטראוס הבן.

בקיץ תשע"ו תמשיך האופרה הישראלית עם המסורת החשובה והמצליחה של פסטיבלי הקיץ במצדה וירושלים.

האופרה הישראלית ממשיכה לפעול לקירוב אמנות האופרה לדור הצעיר באמצעות תוכניות חינוך מיוחדות וסדרות לילדים ובעונה הבאה לראשונה יתקיים בחג הסוכות, פסטיבל אופרה לכל המשפחה עם ההפקות לכל המשפחה בבמה הגדולה של "אליסה בארץ הפלאות", "סינדרלה" ו"חליל הקסם".

בתחום המוסיקה יחזרו הסדרות הקלאסיות הוותיקות : הסדרה הליטורגית בביצוע התזמורת הסימפונית ירושלים – רשות השידור והסדרה הסימפונית עם תזמורת האופרה- התזמורת הסימפונית ראשון לציון וסדרת הג'אז העכשווית שתביא למשכן את סצנת הג'אז הבינלאומית לצד הפקה ישראלית מקורית.

חנה מוניץ, מנכ"ל האופרה הישראלית מספרת בהתרגשות " אני נרגשת לפתוח את העשור הרביעי של האופרה הישראלית עם תוכניות מגוונות המשלבות בין הקלאסיקות האהובות והמוכרות לבין הפקות חדשות ומאתגרות לאופרות שטרם נראו על במותנו."

המנצח דניאל אורן, עם כיפה גדולה לראשו  מספר על המלחין האהוב עליו  "העונה הבאה של האופרה הישראלית מציגה לקהל שלנו שתי אופרות מדהימות של ורדי, מלחין שאני מאוד אוהב לנצח על האופרות שלו, שלוש אופרות צרפתיות נפלאות וכן יצירות מופת של רוסיני ומוצרט. זו עונה שמביאה למרכז הבמה שלנו את הזמרים הטובים ביותר ומנצחי אופרה נפלאים מהארץ ומהעולם שאני בטוח שיציגו בפני חובבי האופרה בישראל הפקות מרהיבות ומהנות עד מאוד."