איילת שקד
איילת שקדצילום: הדס פרוש, פלאש 90

יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ איילת שקד, התייחסה היום (שני) למשא ומתן הקואליציוני והבקשה של הליכוד לוותר על הסנקציות הפליליות ב'חוק הגיוס', בעקבות דרישת המפלגות החרדיות.

"הליכוד הודיעו לנו שבסגירה שלהם עם החרדים הם מבקשים לבטל את הסנקציות הפליליות", אמרה שקד בראיון לרדיו גלי ישראל. "אני הייתי נגד חובת הגיוס וחשבתי שנכון להשית סנקציות כלכליות משמעותיות, דבר שיוביל גיוס רחב יותר", הזכירה.

לדבריה, ''כרגע אין איזה שהוא מתווה אלטרנטיבי, אבל כן יסוכם בין חברות הקואליציה שהקואליציה תנסה להציע איזה שהוא מתווה אלטרנטיבי ואני לא חושבת שזה בעייתי".

"אני מראש העדפתי סנקציות כלכליות פשוט כי חשבתי שזה יותר אפקטיבי, דרך אגב החוק כרגע נידון בבג"ץ לכן לשנות אותו כן יכול להיות בעייתי, אבל את זה אני אשאיר לראש הממשלה להחליט", הוסיפה שקד.