פורום מטכ"ל ב"יד ושם"
פורום מטכ"ל ב"יד ושם"צילום: דובר צה"ל

לקראת יום השואה שיחול ביום חמישי הקרוב התכנס היום (שני) פורום המטה הכללי של צה"ל ליום עיון מיוחד במוזיאון "יד ושם" בירושלים.

יום העיון שהפך למסורת בצה"ל, התמקד השנה בציון שבעים שנה לשחרור ולניצחון בנות הברית את הנאצים- "מנבכי הגורל של השואה אל שותפות וייעוד בחברה הישראלית ובצה"ל". במהלך יום העיון התקיים טקס זיכרון ב"היכל השמות" שב"יד ושם", בהשתתפות נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס.

"כאן, ב'היכל השמות', התמונות המקיפות אותנו מספרות בשתיקתן את אשר לעולם לא נוכל להבין", אמר בטקס הרמטכ''ל גדי איזנקוט. ''הן מספרות על חיים שנגדעו, על משפחות, על חברים, על ילדים ופנים שקפאו בזמן. שמותיהם אינם חקוקים כאן בכתב ידם- אבל את זכרם איש לא יצליח למחות.

''אנו, חברי המטה הכללי של צבא ההגנה לישראל, עומדים כאן היום, מרכינים את ראשנו וזוכרים את ששת מיליוני הנספים. שישה מליון, שכל חטאם היה שנולדו יהודים''.

הרמטכ''ל הוסיף, ''מתוך האסון עלו השורדים לארץ ישראל ונלחמו על הקמת מדינה, שתהיה הבית היחיד לעם היהודי. הם נשבעו שהיותם יהודים לעולם לא תהיה עוד סיבה לרודפם, כי אם ייעוד משותף שיאיר את התקווה. בעוד כשבוע נציין שישים ושבע שנים לעצמאות מדינת ישראל. גם היום מנסים לקום עלינו אויבינו.

מולם אנו עומדים איתן וקוראים להם שלא לנסות את כוחנו. אנו יכולים להתגאות בעוצמה צבאית גדולה, המספקת ביטחון לאזרחיי מדינת ישראל ותושביה ומבטיחה את קיום המדינה. מתוך תחושת האחריות לביטחון מדינתנו ולהמשך מורשתנו, נמשיך להיאבק ולא נחסוך כל מאמץ, כדי להבטיח את החיים, הביטחון, השגשוג והשלום לעם ישראל בארצו", דברי איזנקוט.