
חייל מחטיבת גולני מואשם שהורה לנהג ערבי להסיעו לישוב יצהר בשומרון תוך סחיטה באיומים. בית הדין הצבאי הורה על מעצרו עד תום ההליכים.
על פי כתב האישום, בסוף החודש שעבר יצא החייל, המשרת בגדוד הסיור של גולני, מבסיסו כשהוא לובש מדים ונושא נשק, והחל לצעוד לכיוון תחנת האוטובוס סמוך לישוב. לאחר שעצר את הרכב הפלסטיני הוא דרש להסיעו לכיוון הישוב היהודי והנהג מהכפר בורין שבאזור שכם, חשש כי מדובר בניסיון חטיפה ולכן התנגש בעץ.
בכתב האישום נאמר כי "המתלונן החל בנסיעה בהתאם להוראת החייל. החייל לא חדל ממעשיו הגם שהבין שהפלסטיני שרוי בפחד, והשתיק אותו כשזה קרא קריאות עזרה לעוברי אורח", נכתב בהודעת הפרקליטות הצבאית. "האירוע הסתיים רק לאחר שהנהג הסיט את הרכב מהכביש, דרדר אותו לתעלה ונמלט בריצה מהמקום".
לאחר כתב האישום קבע בית הדין הצבאי המחוזי כי החייל יהיה במעצר פתוח. ואולם לאחר שהתביעה ערערה על כך, קיבל בית הדין הצבאי לערעורים את הערעור, והוחלט כי יישאר במעצר סגור.
בהחלטת בית הדין הצבאי לערעורים נכתב כי "ניתן לראות במעשה כשימוש בנשק שלא למטרתו תוך גרימת סיכון פוטנציאלי לשלמות גופו של המתלונן ולכבודו. המשיב לא חדל ממעשיו גם כשהבין שהמתלונן שרוי בפחד, ואף לא היסס להשתיקו שלא יקרא לעזרה... התנהגות זו מלמדת על מסוכנות בה טמונה נכונות לאחוז בנשק כדי להשליט את רצונו של המשיב על הזולת ולהביא לציות למשיב".
"החייל ניצל את מעמדו וכלי נשקו כדי לפעול באופן מאיים וכוחני כלפי תושב מקומי בשטח הנתון לשליטת הצבא. בכך פגע קשות בחוסנו ותדמיתו של הצבא".