
בשבוע הבא צפוי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפנות אל הנשיא כדי לבקש ממנו ארכה לצורך השלמת מלאכת הרכבת הקואליציה.
ערוץ 10 דיווח כי המשא ומתן הקואליציוני יימשך עד לרגעים האחרונים, ולדבריהם הפרטים הסופיים ייסגרו רק ב-48 השעות האחרונות שיוקצבו לנתניהו.
על פי הדיווח, בפגישות שקיים עם ראשי המפלגות - נפתלי בנט ואביגדור ליברמן - השתפרה אמנם האווירה בין הצדדים, אך לא הושגה התקדמות ממשית.
למרות התרסקותו בבחירות ל-6 מנדטים, נראה כי ליברמן בסופו של דבר ימשיך את תפקידו במשרד החוץ. נתניהו, אגב, אמר למקורביו כי אם השותפים הפוטנציאליים ימשיכו לגלות "תאבון בלתי נסבל", לדבריו, יש אופציה גם להקמת ממשלה אחרת, כנראה רמיזה נוספת לאפשרות של ממשלת אחדות.
עוד נאמר בדיווח בערוץ כי ככל שנוקפים הימים מסתמן כי סלע המחלוקת שמונע פריצת דרך במגעים הוא סביב משרד הדתות. יו"ר ש"ס, אריה דרעי, רואה את עצמו כראוי ביותר לקבל את המשרד לאחר שוויתר, לטענתו, על משרד הפנים. בנט, לעומת זאת, מקשיח עמדות ומתעקש לקבל אף הוא את התיק. נראה כי במקרה שלו נתניהו צפוי להציע לו "כמות על פני איכות" - יותר תיקים, אך פחות משרדים מרכזיים.
