המתח עולה. אשדוד
המתח עולה. אשדודצילום: פלאש 90

משבר 'ביג פאשן' באשדוד. עסקנים חרדיים באשדוד טוענים כי מופעלים לחצים על בעלי חנויות במתחם 'ביג פאשן' המבקשים שלא לחלל את השבת.

יו"ר 'משמרת השבת', הרב יונה ארליך, סיפר כי "לדאבון הלב גילינו כי מספר חנויות שעד כה לא היו פתוחות בשבת, פתחו את שעריהן עוד בטרם יצאה השבת. הדבר מלמד על הלחץ העצום שמופעל על בעלי החנויות במתחם שנדרשים לוותר על אלפי לקוחות שצובאים על הקניון בשבתות, כשלא לכולם עומדים הכוחות המאפשרים להם לעמוד איתן על עקרונותיהם ולא להיכנע".

עוד סיפר כי גם בשבת האחרונה נמשכו חילולי השבת המתבצעים בהיקפי ענק במתחם. "כמו בשבתות הקודמות גם השבת פעלו מרבית החנויות במתחם והן משכו למקום אלפי לקוחות שהגיעו בכלי רכב פרטיים מכל הישובים הסמוכים לאשדוד".

הרב ארליך הוסיף, כי "במתחם עצמו, מלבד החנויות שפעלו כאילו מדובר ביום חול לכל דבר, הופעלו 'אטרקציות' ופעילויות נוספות שמטרתן למשוך למקום לקוחות דווקא ביום השבת, כפי שהצהירה הנהלת הקניון באשדוד - חרף הכחשתה של הנהלת 'ביג' הארצית. כלי הרכב גדשו את מתחמי החניה הסמוכים למתחם שעלו על גדותיהם כך שהרכבים נראו חונים בכל מקום אפשרי, כולל בשטחים החוליים הסמוכים למתחם הקניות עד למתחם תחנת הרכבת".

אחד מחברי המועצה החרדיים באשדוד שוחח הבוקר עם ערוץ 7 ואישר את הדברים. "אנחנו נמצאים במצב עצוב שבו קשה לבעל עסק לשמור על השבת בשל התחרות העצומה הקיימת שם. אנחנו נעשה הכל כדי למזער את הנזק הרוחני והכלכלי, אולם ללא התערבותו של ראש העיר לא נוכל לעשות מאום. אנחנו בהחלט שוקלים את צעדינו", אמר.