מנגל יום העצמאות. אילוסטרציה
מנגל יום העצמאות. אילוסטרציהפלאש 90

לקראת המנגלים הצפויים להיעשות בכל פינה לכבוד יום העצמאות, מזכירים בארגון כושרות את מה שצריך לשים לב כשקונים בשר.

בארגון מציינים כי ​ישנם איברים פנימיים בעופות ובבקר כמו לב וכבד, שדרך הוצאת הדם ממנו היא שונה משאר הבשר, "בשר ועוף בדרך כלל נמכר 'מוכשר' ואילו כבד ולב מצויין כי הוא לא מוכשר אלא לצלייה בלבד", ציינו בכושרות.

"דווקא ביום העצמאות. מנהג של הרבה יהודים לעשות 'על האש' ולהניח על המנגל מגוון בשרים שונים, ובהם גם לבבות של עוף. בתוך הלב יש דם שהוא כנוס ואסור לאוכלו. 

רבים וטובים 'משפדים' את הלבבות בלי לפתוח אותם וכך הם חלילה אוכלים את הלב עם הדם בפנים", בשל כך, מסבירים בכושרות, יש לפתוח את הלבבות ולנקות את הדם לפני הצליה.

סדר הצלייה צריך להיות בצורה הבאה: 

  • הדחה - שטיפה טובה.
  • חיתוך שתי וערב - כבד: יש לחתוך חתך קטן בתוך הכבד בצורת שתי וערב או לנקב אותו מצד לצד מספר פעמים. לב: יש לחתוך לאורכו ולפתוח אותו, כדי שהדם יוכל לצאת מתוכו. בנוסף, יש להסיר את ערלת הלב.
  • מליחה קלה בסמוך לצלייה (במלח גס).
  • צלייה על גבי אש או במנגל חשמלי (יש להניח את הבשר כך שמקום החיתוך יפנה כלפי מטה).
  • הבשר צריך להיות צלוי לפחות בשיעור של חצי בישול אין צורך לשרוף אותו! ואח"כ שוב לשטוף.

לספרדים - די בצלייה של הבשר על האש, לפחות עד שיעור של חצי בישול (ואין צורך לשרוף את הבשר). חלק מהספרדים, בעיקר יוצאי צפון אפריקה, נוהגים כדעת האשכנזים בנושא הזה, וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו.