גבול הצפון
גבול הצפוןפלאש 90

נסיון נוסף להבעיר את הגיזרה הצפונית. לפחות ארבעה מחבלים נהרגו הלילה (ראשון) בשעה שניסו להניח מטען סמוך לגדר הגבול עם סוריה בצפון רמת הגולן. אין נפגעים לכוחות צה"ל.

גורם בכיר בצה"ל סיפר כי תצפית של צה"ל זיהתה את המחבלים שהגיעו מכיוון סוריה ועקבה אחריהם.

כאשר הגיעו המחבלים אל הגדר והניחו את המטען כלי טיס של חיל האויר שיגר לעברם פצצות והמחבלים חוסלו כולם. בצה"ל אומרים שהאירוע התרחש בצידו הסורי של הגבול אך באזור המפורז בו אסור לנוע.

מדובר צה"ל נמסר כי "לפני זמן קצר סיכל צה"ל חוליית מחבלים בעת שפעלה להנחת מטען נגד כוחות צה"ל בגבול ישראל-סוריה. צה"ל לא יסבול כל ניסיון פגיעה או הפרה של ריבונות ישראל".

האירוע האחרון במתווה דומה התרחש באזור זה לפני שנה וחודש במרץ 2014, כאשר מטען הונח סמוך לגדר הגבול וכתוצאה ממנו נפגע קשה מפקד בצנחנים.

מוקדם יותר הערב התייחס שר הביטחון משה יעלון למצב הביטחוני בסוריה, ואמר בקבלת הפנים המסורתית של משרד הביטחון ליום העצמאות כי "לא נאפשר לאירן ולחיזבאללה להקים תשתיות טרור בגבולנו עם סוריה, ונדע להניח ידנו על כל מי שיאיים על אזרחי ישראל, לאורך הגבולות ואף הרחק מהם".

"אנשי משמרות המהפכה וחיזבאללה שואפים לחמש את ארגוני הטרור בכל דרך ובאמצעות כל נתיב, מודעים לקווים האדומים שמדינת ישראל הציבה ושאין לה כל כוונה להתפשר עליהם: לא נאפשר העברת נשק איכותי לארגוני טרור, ובראשם חיזבאללה, ונדע להגיע אליו ואל שולחיו בכל עת ובכל מקום".