
מרינת הרצליה מקבלת היום, זו השנה השלישית ברציפות את 'הדגל הכחול' ולראשונה יקבלו את 'הדגל הכחול' גם חופי הרחצה: אכדיה צפון ואכדיה מרכז( גם החוף הנפרד).
ה'דגל הכחול' (Blue Flag), הוא תו תקן בינלאומי חשוב ומוערך בעולם, שמעיד על איכות החופים או המרינות, בהם הוא מתנוסס, ועל עמידה בקריטריונים בינלאומיים מתקדמים בתחומי: איכות המים, הבטיחות, התברואה והחינוך הסביבתי.
עד כה הוענק ה'דגל כחול' לחופים ולמרינות ב- 46 מדינות, בעיקר באירופה, אבל גם בניו זילנד, בברזיל, בקנדה ועוד.
'הדגל הכחול' ניתן מטעם הארגון הבינלאומי: Foundation of Environmental Education ((FEE והוא מקדם פיתוח בר קיימא של חופים ומרינות. הארגון מיוצג בישראל ע"י עמותת EcoOcean, הפועלת להעלאת המודעות של סביבה ימית בריאה ושוקקת חיים.
שני החופים: אכדיה צפון ומרכז מקבלים השנה את 'הדגל הכחול' לאור עמידה בסטנדרטים גבוהים בארבע קטגוריות: איכות המים, ניהול סביבתי, תכנית שנתית לחינוך סביבתי ובטיחות.
'הדגל הכחול' מוענק לתקופה של שנה בלבד, כאשר בדיקות תכופות ייערכו לאורך השנה.
עו"ד יונתן יעקובוביץ', יו"ר החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה מסביר למה קיבלו החופים את הפרס ומה עשו בעיריה לשם כך "כדי להצליח ולקבל את 'הדגל הכחול'. נבנתה, בין היתר, תכנית חינוכית שנתית, שכוללת: ימי ניקיון חופים, פעילות ספורט ימי, הרצאות בנושא שמירה על הסביבה החופית ועוד. אנו נרגשים לקבל את תו המצוינות עבור חופי העיר".
אמוץ דגני, מנכ"ל ארגון אקואושן, המרכזת את תוכנית "הדגל הכחול" בישראל משבח ואומר "משמח שגם שני החופים עומדים במדדי האיכות שלנו. זאת בשורה לתושבי העיר ולנאמני הסביבה".
