ליל ל"ג בעומר במירון
ליל ל"ג בעומר במירוןצילום: אלישמע סנדמן, צפת

לקראת הילולת ל"ג בעומר במירון תקיים מליאת הכנסת בשבוע הבא דיון סביב ההיערכות ליום ההילולה.

הדיון יעסוק באבטחה הנדרשת לנוכח רבבות המתפללים שיפקדו את מתחם הציון, ההיערכות התחבורתית, וסביב שאר הנושאים הנוגעים ליום ההילולא.

הדיון התקיים לבקשת ח"כ דוד אזולאי (ש"ס) שפנה ליו"ר הכנסת ח"כ אדלשטיין והעמידו על דחיפות העניין.

תחילה דרש אזולאי למנות יו"ר זמני לוועדת המשנה של וועדת הפנים שקיימה לא מעט דיונים בהיערכות האבטחה לקראת יום ההילולא. לפני כשבועיים שיגר ח"כ אזולאי ליו"ר הכנסת מכתב שבו הוא דורש להקים לאלתר את ועדת המשנה של וועדת הפנים. לדבריו, במהלך הפגרה עסקה הוועדה בהיערכות ליום ההילולא, אך כעת, לאחר שהעומד בראשה ח"כ דוד צור לא נכנס לכנסת, הוועדה שותקה והדיונים הופסקו.

אזולאי אף הזכיר את החלטת ביטול 'דרך מהדרין' במירון ודרש את חידוש דיוני הוועדה. "לאחרונה משרד הדתות החליט על ביטול 'דרך מהדרין' וברחוב החרדי מדברים על שינויים שייערכו בעקבות הלוויית פוסק הדור הגר"ש וואזנר זצ"ל. אני פונה אליך מתוקף סמכותך כיו"ר הכנסת למנות יו"ר זמני בשל דחיפות העניין". אתמול הבהיר יו"ר הכנסת ח"כ אדלשטיין לח"כ אזולאי כי מליאת הכנסת תקיים דיון על כך במהלך השבוע הבא.  

לפני כשבועיים נועד ח"כ מנחם אליעזר מוזס עם ראש זרוע מבצעית של אגף התנועה הארצית נצ"מ אילן מור. מטרת הפגישה היתה לחדד מסרים ולוודא שאכן כל אחד ואחד מהציבור המבקש להגיע למירון יוכל לעשות זאת באופן הבטוח והמהיר ביותר, וכי למרות הרגישות שבהתקהלות ההמונית, המשטרה תעשה הכל כדי לעודד הגעת הציבור כולו ולא להיפך.

בשנה שעברה נוצר מצב של "צוואר בקבוק" בשעה שעשרות אלפי מתפללים ירדו מאתרא קדישא מירון, בבת אחת, בשעות הערב, ללא תאורה מתאימה והעדר הכוונה לחניונים. הדבר יצר בהכרח אנדרלמוסיה גדולה עד כדי סכנה ממשית לשלום הציבור. אנשים ירדו אל הכביש בנסיון להגיע אל האוטובוסים ולמעשה חסמו את נתיבי הגישה לאוטובוסים, והדבר גרם לעיכוב של שעות בעליית אנשים לאוטובוסים אשר היו אמורים להובילם למחוז חפצם.

בפגישה נותחו כל הכשלים שהיו בשנה שעברה ובשנים שקדמו לה. נצ"מ אילן מור הציג בפני ח"כ מוזס את התכניות והמפות של האזור, אשר הופקו תוך תכנון רב ומתן פתרונות לליקויי השנים עברו. לדבריו, גם השנה כבשנה שעברה לא תותר הגעת רכבים פרטיים לחניונים, ותינתן עדיפות מוחלטת לנוסעי התחבורה הציבורית והאוטובוסים של החברות הפרטיות. מספר האוטובוסים יהיה השנה גדול משמעותית ממספרם שנה שעברה מאחר והשנה, יהיו תלמידי בתי הספר בחופשה (ולא כפי שארע שנה שעברה).

כמו כן, השנה לראשונה תוכננו החניונים בקפידה רבה יותר, על ידי מהנדסי תחבורה המתמחים בכך ולא על ידי המשטרה, כדי לאפשר הגעה ויציאה מהירים יותר.  הדרכים המובילות אל החניונים יוארו בתאורה חזקה יותר ומיוחדת. לצורך כך נשכרו שירותים מגופים פרטיים המתמחים בכך. בנוסף לכך, כל נוסעי התחבורה הציבורית יקבלו כבר בדרכם למירון הסבר והדרכה מנהג האוטובוס לגבי המיקום של האוטובוסים חזרה למחוז חפצם.